En liten gåva ger stort hopp

En liten gåva ger stort hopp

#tillsammansmotcancer

Tillsammans färgar vi Sverige rosa

I år fyller Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 20 år! Självklart är Interflora, som stolt huvudpartner med och färgar Sverige rosa för att samla in pengar till den livsviktiga forskningen.

När du beställer någon av våra rosa buketter är du med och bidrar med 30 kronor som oavkortat går till kampen för att besegra cancer.

Du kan också passa på att lägga till ett rosa band eller armband. Varje krona gör skillnad – var med och bidra du med!

#tillsammansmotcancer

Skicka en rosa bukett där 30 kronor går till Cancerfonden

Rosa Oktober

Rosa Oktober

fr. 379 kr

Rosa Hopp

Rosa Hopp

fr. 529 kr

Rosa Hälsning

Rosa Hälsning

fr. 439 kr

Rosa Kram

Rosa Kram

fr. 359 kr

Årets rosa band och armband

Årets rosa band är återvinningsbart och tillverkat i papper med budskapet “Tillsammans mot cancer” skrivet i olika handstilar av årets 20 designers.
Årets armband är randigt i rosa och vitt och matchar det rosa bandet. Det är tillverkat av återvunna PET-flaskor.

 

Rosa-bandet-och-Rosa-armbandet-2023.jpg

En hälsning för livet ​

Just nu, under Rosa Bandet-kampanjen, får alla som får ett Blommogram även en videohälsning från en av Sveriges mest kända skådespelare – Marie Göranzon. Hon är en av årets designers av det rosa bandet. Videohälsningen ser man genom att scanna en QR-kod på kortet som följer med buketten.

 

marie_göranzon-4.5.jpg

Foto: Cancerfonden

Årets designers

 

Årets rosa band är designat av 20 kända personer med olika erfarenheter och yrken.

Allt från cancerforskare och entreprenörer till skådespelare, journalister och författare. Ett fint sätt att uppmärksamma kampanjens 20-årsjubileum.

På det rosa bandet finns budskapet ”Tillsammans mot cancer” skrivet i olika handstilar av de 20 personer som står bakom årets design.

 

Foto: Cancerfonden

 

Samling porträtt RB 2023-final-3.jpg

Vårt blomstrande band

 

Interfloras stjärnflorist Charlotte Gibeck har gjort det blomstrande rosa bandet som syns på bild i våra anslutna butiker och här på interflora.se under kampanjen.
– Det var fint att få göra en tolkning. Rosa bandet är en så bra symbol, alla vet vad den står för, säger hon.
Till formarbetet, som är 1,5 meter högt, valde hon småblommiga sorter som nejlika, begonia, vädd, dahlia, rudbeckia och ros i en rosa palett som skiftar i intensitet från mörkt till ljust.
– Det kräver alltid lite fantasi att lösa det tekniska, alltså hur själva stommen ska göras och hur stjälkarna ska fästas för bästa effekt. Här använde jag hönsnät som är lätt att forma.
Eftersom blommorna behövde klara sig utan vatten under fotograferingen var det viktigt att välja hållbara sorter.
– Nejlika är en jättebra sort! Begonia är en annan favorit, den har ett lite tantigt rykte som krukväxt, men är jättefin och bra som snittblomma.
Blommorna sitter tätt ihop för att stötta varandra och bildar en helhet. Parallellen till Rosa Bandet-kampanjen finns där – för det är bara så vi kan vinna kampen mot cancer. Tillsammans och med stöd av varandra.

Teaser-Rosa-bandet-2023-16.10.jpg