Trender

Julens trender 2023

Årets jultrend är nedtonad, lugn och minimalistisk i dova toner – en sakral tolkning av den traditionella högtiden. Vi tar vara på det vi har i skåpen och stylar det till helgerna som kommer. Självklart med blommor i fokus.

Julens blommor arrangeras i urnor, på stora uppläggningsfat, i kärl med öron, bägare, krukor och vaser på̊ fot i olika höjder. Välj material som keramik, trä, glas och gjutjärn och matcha med linne, jute och papperspynt. Men överlasta inte, om du vill hålla dig till trenden. 

Bind egna kransar till jul

Tänk kreativt hellre än perfekt. Årets blomsterdekorationer får gärna ha oregelbunden form och spreta utåt kanterna. Takkronor klädda i gröna kvistar, gröna kransar och ljusfat med blommor och mossa är populära inslag i julinredningen. Köp floristens proffsiga hantverk eller pyssla själv inför advent! Samla familj eller vänner och kom i stämning med mysigt helgfix, glögg och godsaker!

Julens-trender_2023_krans.jpg

Färgpaletten är dämpad och sträcker sig från crèmevitt till mossgrönt, mullvadsbrunt och bordeaux – harmoniska komplement till julens blommor.

Minimalism med maximalt pynt

Är en nedtonad stil inte för dig? Är du tvärtom sugen på att ta ut svängarna ordentligt? Gör det med en maximalt blomstrande gran (som blir extra fin i en minimalistisk inredning). Välj att pynta julgranen med hållbara blomsorter som nejlika, skimmia och amaryllis, snitta stjälkarna korta och se till att det finns vatten i vaserna.

Ingen kommer missa din blomstrande julgran. Räkna med att den blir julens snackis!

 

Julens blommor sätter givetvis stämningen även som solitärer. En enda majestätisk snittamaryllis i en vas gör jobbet. Fattas bara annat, den är ju ändå julens drottning.

Så skapar du stilen

  • Gröna kransar och takkronor med stearinljus
  • Flirt med sekelskiftes- och allmogestil
  • Stilrent och sparsmakat
  • Naturmaterial
  • Räfflade ytor och mjuka former
  • Nedtonad atmosfär med dov färgskala