Trender

Höstens trender 2019

Nu kommer hösten krypandes och då väcks lusten att köpa nya blommor och växter samt göra om med nya inredningsdetaljer. I höst ska buketterna vara praktfulla, växterna som hemma hos mormor och inredningen mustig. 


Stora och yviga buketter

Att inreda med buketter och blommor fortsätter att vara en stark trend i höst. Buketterna får gärna innehålla stora och praktfulla blommor som tar plats och ger färg. Känslan på buketterna är lekfulla, spretiga och yviga. Praktfull hortensia, vackra rosor och dramatiska dahlior är några av blommorna vi finner i höstens buketter. 

Torkat och hållbart

Hittills i år har torkade blommor varit populärt och i höst fortsätter trenden. Eterneller som Helicryssum, Bolltistel, Harsvans och Hirs är vackra att ha ensamma som stilleben eller tillsammans med levande blommor i en bukett. Den trendiga hortensian är även fin torkad så när blomman börjar bli torr kan du behålla den i en vas utan vatten.

Hållbara buketter som innehåller blommor som lever länge känns också helt rätt då man får njuta av blomsterglädjen längre. 

Foto: Interflora Gullvivan, Stockholm

Blommande krukväxter och dekorativa blad

Traditionella farmor- och mormorsväxter har blivit populära den senaste tiden. Trenden med blommande växter avspeglas även i höstens inredningstrender, där vi adderar ännu mer färg. Begonian är en av de växter som har blivit en stor trendblomma. Den finns i många varianter och har vackra dekorativa blad. I höst blir Begonia Oldemor och Bladbegonia favoriter.

Stort och grönt med Djungelkänsla

Stora träd och gröna växter fortsätter att vara populärt och ger en härligt ombonad djungelkänsla. Monsteran har varit populär under många säsonger och i höst får den sällskap av Fikusar och Ormbunke.

Hälsoaspekten är en bidragande faktor till att vi fortsätter att inreda med många gröna växter. Fredskalla, Gullranka och Svärmorstunga är några hälsobringande växter som har en luftfuktande effekt.

Mustigt och harmoniskt

I höst gäller färger som tar för sig – gult, grönt och blått, som andas 90-tal. Inredningen har ett tydligt formspråk med mönster och skulpturala former. Även i inredningen ser vi den starka hållbarhetstrenden med produkter skapade av återvunnet material. I Interfloras höstkollektion finns vaser, krukor och inredningsdetaljer för att skapa ett mysigt och harmoniskt hem.