Tips

Skriv en julhälsning som berör

Gör någon glad i jul! Överraska vännen du inte kunnat träffa på länge, peppa den fantastiska kollegan eller skicka lite extra omtanke till den som behöver det som mest. Hur formulerar du tankarna och känslorna bäst? Journalisten och författaren Ebba Kleberg von Sydow tipsar om fem enkla julhälsningar att skicka med Blommogram i jul. 

Beställ en bukett som levereras hem, med Interflora.

ebbas-julhälsningar-topp.jpg

 

Fem förslag på julhälsningar: 

1. Julhälsning till vännen

"Jag är så glad att ha dig som vän!” eller "Tack för att du finns! Julkramar från Carolina” räcker gott och väl. Håll det enkelt. Bättre att få iväg en hälsning tillsammans med en vacker bukett, än att sitta och fundera på formuleringen - det är gesten som räknas och vännen blir garanterat tacksam över din omtanke. Och jo, "Jag gillar dig mer än julskinka” går såklart också jättebra!

2. Julhälsning till den du inte träffat på länge

Orden är mindre viktiga, det viktiga är att GÖRA det. Skicka den där buketten, här och nu! Skriv: ”Önskar dig en underbar jul och längtar efter att ses 2022!”. Eller skriv något i stil med: ”Goda vänner är som stjärnor. Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där. Stor kram från Sofia”. Eller, om du känner att det ligger på dig, formulera det i stil med: ”Ville bara skicka en julhälsning och säga: Jag är ledsen att jag inte har hört av mig. Tänker på dig! Kram från Sarah"

  

3. Julhälsning till kollegan

”Tack för ett givande, spännande år - ser fram emot ett fantastiskt 2022! God jul från Maria” eller ”Tusen tack för din smittande energi! God jul önskar Carlos”. Håll det professionellt men lägg gärna till en egenskap du uppskattar extra mycket, med just denna kollega: orädd, nyfiken, entusiastisk, strukturerad eller härligt energisk? 

4. Julhälsning till släktingen - mamma, pappa, mormor eller kusinen!

Istället för julklapp, skicka en bukett inför julfirandet. Extra uppskattat, eftersom släktingen då får en härlig bukett att njuta av under juldagarna. Skriv en glad hälsning: ”God jul, älskade mormor, jag längtar efter dina pepparkakor!” eller ”Vi önskar vi kunde fira med er!”. 

5. Julhälsning till den som behöver pepp (eller är ensam i jul)

"Jag finns här, om du vill prata - stor kram från Lisa” eller ”Ville bara säga att jag tänker på dig, hör av dig om du vill”. Eller: ”Här kommer en julbukett fylld med pepp!”.

Rakt, enkelt och tydligt är ofta det bästa. Och glöm inte, våga ta kontakt men den som är nere, eller som behöver lite extra energi och omtanke. Och kräv inget svar!

 

…och vill du rimma på bukett? Varsågod, Ebba bjuder på inspiration:

En härlig bukett i julens palett
Med blommor och blad
Vill jag göra dig glad
Addera bara kärlek och vatten
Och njut sen länge av blomsterskatten
God jul önskar Sofi