Tips

Duka för höst i en vacker lövsal

Hösten bjuder på en härlig färgexplosion. Duka vackert och inbjudande med naturen som inspiration. Ta vara på material som fallit till marken – kvistar, frökapslar och löv. 

Hösten innebär att naturen gör sig redo för en ny blomstrande säsong och det sker med en riktig färgexplosion. Följ med ut i det fria! Vi har dukat bordet i skydd av trädkronorna och med en mjukt prasslande lövbädd som golv. 

Hortensian är höstens drottning

I den turkosa vasen står en maffig bukett med hortensia, monstera och eukalyptus. Hortensia, som är höstens blomsterdrottning, bjuder på både fyllig form och skiftande färgskala. Här hittar du vackra hortensia-buketter.

Höstdukning-5.jpg


Höstbukett med gräs och kvistar

Mitt på bordet får två stora karaffer ta för sig. I dem hittar du trendigt pampasgräs, nypon- och hallonkvistar, frökapslar av Afrikas blå lilja, banksia, blå eryngium och torkade ormbunksblad. Färdigtorkade blommor hittar du här.

Höstdukning-2.2.jpg


Duka i naturens färger

Till hortensiabuketten och de stora höstarrangemangen passar en enkel greige duk, linneservetter, naturfärgade underlägg och tallrikar i brunt stengods.

Höstdukning-9.jpg


Smycka små glasvaser

Varje tallrik har försetts med vaser som smyckats med fynd från naturen. Vasen till vänster har fått ett foder av torkade ormbunksblad medan den till höger klätts med små ekollon som fästs med limpistol.

Höstdukning-10.jpg


En måltid att minnas

Att duka bordet lite extra spektakulärt och kreativt under bar himmel blir ett oförglömligt minne. Något att njuta av både i stunden och långt senare!

Höstdukning-2.1.jpg