Tips

Duka upp för höst på en vacker lövbädd

På hösten bjuder naturen på en färgexplosion med vackra löv i olika färger. Skapa en höstdukning med naturen som inspiration och ta vara på det som faller till marken.

Hösten innebär att naturen gör sig redo för att starta upp en ny blomstrande säsong och bjuder samtidigt på en färgexplosion både i träden och på marken. Vi har dukat upp till höst utomhus på en vacker lövbädd med naturen som inspiration.

Höstdukning-5.jpg

I den turkosa vasen pryder en maffig bukett med höstens drottning – hortensian. Hortensian, som skiftar vackert i färg, har bundits tillsammans med monstera och eukalyptus

Höstdukning-2.2.jpg

Mitt på bordet får två stora karaffer ta för sig. I dem hittar du trendiga pampasgräs, nypon- och hallonkvistar, frökapslar av Afrikas blå lilja, banksia, blå eryngium och torkade ormbunksblad.

Höstdukning-9.jpg

Till hortensiabuketten och de stora höstarrangemangen passar en enkel greige duk, linneservetter, naturfärgade underlägg och tallrikar i brunt stengods.

Höstdukning-10.jpg

Varje tallrik har utsmyckats med vaser som är smyckade av det som nu finns i naturen. Vasen till vänster är gjord av torkade ormbunksblad och den till höger av små ekollon. Det naturliga materialet har limmats fast på små glasvaser.

Höstdukning-2.1.jpg