Tips

8 häftiga blomsterkreationer

Bordsdekorationer, kransar, buketter och huvudbonader. Det är bara några saker som våra duktiga florister kan skapa med blommor och växter. Här visar vi upp 8 häftiga kreationer som de duktiga floristerna, Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson, har skapat!

1. Bordskrans i aprikosa och rosa toner

blomsterinspiration1.jpg

blomsterinspiration2.jpg

En rundbunden krans i ljuvliga aprikos-rosa nyanser. Rosen Kahala, kvistrosor, stora krysantemum, nejlikor och risblommor i en ljuvlig kombo. Vi älskar kransar och i dessa färger blir det bara så vackert!

2. Rosdröm i knalligt röda färger

blomsterinspiration3.jpg

blomsterinspiration4.jpg

Den röda rundbundna och täta kransen har infärgade magnoliablad fastnålade runt kanterna. Blommorna vi har använt är rosor, nejlikor, nerine och hortensia. More is more och rött i olika nyanser är underbart för den som älskar färg!

3. Läcker elipsformad bukett med orkidéer

blomsterinspiration5.jpg

En elipseformad bukett som har en konstruktion tillverkad av trassliga bonsaigrenar. Grenarna i bukettkonstruktionen skapar volym mellan blommorna och varje vacker blomma får sin speciella plats. Nerine, alstroemeria, banksia, hypericum och clematisfrökapslar blandas tillsammans med drottningen i kompositionen - vanda orkidé-klockor. Rosa, aprikost, brunt och lite smutsorange är färger som är fantastiska tillsammans.

4. Spännande bukett i olika rosa och aprikosa nyanser

blomsterinspiration6.jpg

Bukett med en handgjord bukettkonstruktion av ståltråd. På ståltrådsnätet är det rosa rispapper som är limmat i rivna remsor. Rispappret omsluts av blommor, nejlikor, risblomma, kvistrosor, alstroemeria, banksia, limonium, nypon och cymbidium-orkidéklockor, i samma toner. Genom att blanda papper och blommor skapas det kontraster och den rena pappersytan i mitten lyfter fram blommornas färger och karaktär. 

5. Blomsterponcho

blomsterinspiration7.jpg

blomsterinspiration8.jpg

Ponchon är tillverkad av torkat gräs på en ståltrådsring. På det torkade gräset är orkidéklockor, proteablad och konserverad eukalyptus fästa och allt är i närliggande färgskala för att matcha.

6. Hög och trendig huvudbonad

blomsterinspiration9.jpg

En botanisk krona tillverkad av torkade grenar, vilket gör den lätt att bära. Kvistrosor, små hyacintklockor och torkade frökapslar är fästa med små ståltrådar i grenarna. Just nu är både blomstersmycken och blomsterkronor väldigt rätt i tiden.

7. Cool blomsterhatt med löv och orkidé

blomsterinspiration10.jpg

Coolaste hatten med en undersida av grevillia gold-blad som naturligt har den fantastiska färgen. Kanterna på hatten pryds av konserverad eukalyptus, silvergirlang och cymbidiumorkidéer.

8. Kaxig mohikan för den modiga

blomsterinspiration11.jpg

Huvudbonaden för den modiga. Du bär den med lätthet då torkat inte väger så mycket. Pampasgräs, torkade palmblad, ormbunksblad, banksia, ormhassel i den kaxigaste kombinationen. Allt är stucket i torr stickmassa, de enda som är i behov av vattentillförsel är vanda-orkidén och den sitter i ett litet vattenrör.