Senaste nytt

VM i blomsterbinderi

Den 26 februari 2019 möts världens toppflorister i VM för att göra upp om vem som är världens främsta florist i blomsterbinderi. Interflora har nominerat den meriterade stjärnfloristen Sofie Danielsson Söhr för att representera Sverige.

Mellan den 26 februari och 3 mars 2019 kommer florister från hela världen mötas i Philadelphia, USA, för att göra upp om världsmästartiteln i vad som ofta kallas världens vackraste VM; VM i blomsterbinderi. Interflora har nominerat Sofie Danielsson Söhr för andra gången i rad för att representera Sverige.

Sofie Danielsson Söhr jobbar till vardags som florist på Floristkompaniet i Stockholm. Hon är en stor inspirationskälla för många och utbildar även andra florister runt om i landet. Hon har tidigare tävlat i flera svenska och nordiska mästerskap, i Garden Festival i Singapore samt i världsmästerskapen i Berlin 2015, där hon kom på en hedrande sjundeplats.

VM i blomsterbinderi är den största och mest prestigefyllda tävlingen i blomsterbranschen, där de tävlande är de mest begåvade blomsterskaparna i världen. Världsmästerskapet 2019 i Philadelphia sker under PHS Flower Show, som är världens största blomstermässa.

Följ Sofie Danielsson Söhr på hennes blogg och Instagram