Möt våra florister

Elin vann sm-guld i blomsterbinderi

Hej Elin Olsson,

florist på Dennis Blommor i Åhus!

Stort grattis till SM-guldet i blomsterbinderi!
Hur känns det att komma hem med ett guld?

Tack så mycket! Det känns fantastiskt och lite overkligt att ha vunnit SM i debutantklassen. Så otroligt roligt och en häftig känsla!

Var det din första tävling eller har du tävlat tidigare?

Det var faktiskt min tredje tävling i debutantklassen som jag har varit med i. 2016 var jag med och tävlade i Lisebergstävlingen och kom faktiskt etta då också. Sen kom jag trea i Göteborgskvalet till SM.

I finalen fick du i uppgift att dekorera bröllopsbordet. Hur tänkte du då och vad använde du dig för blommor och material?

Ja, vi skulle göra ett bordsarrangemang som skulle passa vårt brudarbete som vi hade gjort dagen innan. Alla fick en svart planka som skulle vara med i arbetet. Jag använde hängbjörk som grund, som jag även hade i mitt brudarbete. Jag borrade fast den och sedan limmade jag så att den skulle sitta fast och få volym. Det blev som ett rede för hela arbetet.

De blommorna jag hade i mitt arrangemang var bland annat nerine, ranunklar, glariosa, pion, rosor, clematis, stjärnflocka m.m. Färgerna blev väldigt färgstarka, nästan som en härlig solnedgång. Jag ville få fram den mer vilda känslan med volym så att det inte blev så platt.

Vilken tror du är den starkaste blomstertrenden 2018?

Jag tror att trenden med en vild känsla kommer att fortsätta även detta år. Gärna blommor i pastellfärger, men även lite starka färger. Trenden är mer robust och inte så sött.

 

Toppbildens fotograf: Johan Pettersson/Sveriges Radio