DIY

En tulpanbukett på 3 olika sätt

Tulpaner är den mest älskade av alla blomsorter i Sverige. Förutom att de finns i många olika färger och skepnader, så finns det också mycket fint man kan göra med dem! Om du vill prova något annat än bukett i vas, här kommer tre av våra favoriter.

Välj en tulpanbukett
En krispig bukett, gärna med grönt i och kanske en annan favoritblomma, gör variationerna möjliga.


Tulpaner i små vaser

Enkelt och uppskattat! Använd små glasvaser, ljuskoppar eller varför inte tjusiga loppade glas? Tricket är att variera höjd och form så att det bildar en fin grupp tillsammans.

Tulpaner och Anemoner i små glasvaser Inspiration Stående.jpg


Tulpaner i cylindervaser

Perfekt för det dukade bordet!

Tulpaner och Anemoner i glasvaser Inspiration Stående.jpg

Vänster vas:
Till denna passar en låg cylindervas/glasskål. Börja med att korta ner stjälkarna något, lägg sedan en tulpan i taget omlott runtom i vasen. Se till att blommorna tittar upp lite så att de inte hamnar i vattnet. Lägg till några gröna kvistar eller låt tulpanerna glänsa ensamma. Det här är en perfekt bordsdekoration som inte skymmer.

Tulpaner och Anemoner i glasvaser Inspiration Liggande.jpg

Höger vas:
Välj en halvhög cylindervas, ta bort nedre delen av stjälkarna så att det som syns genom glaset är blad och blommor. Det är fint att ha dem lite ojämnt långa så att det blir en levande form upptill. Knyt ett band runt vasen för lite extra piff och voilà! Den här vasen står fint ensam eller ihop med den lägre varianten. 

Fakir i djupt fat

En blomsterfakir är sedan länge ett av floristernas knep för att arrangera blommor. Resultatet blir slående vackert och låter hela blomman få ta plats. Med en kransformad fakir blir din bukett ett ståtligt arrangemang som gör sig fint som blickfång på bordet.

Tulpaner och Anemoner i fakir Inspiration Stående.jpg

Tulpaner och Anemoner i fakir Inspiration Liggande.jpg