INTERNATIONELLA KVINNODAGEN 8 MARS

THE POWER OF FLOWER

I samband med Internationella kvinnodagen vill vi med hjälp av våra blommor och florister rikta ljuset mot kvinnan. Dels för att hylla, men också för att lyfta den ojämna fördelningen mellan kvinnor och män i det offentliga rummet. Endast cirka tio procent av Sveriges statyer föreställer namngivna kvinnor – något som formar vår världsbild, inte minst våra barns. Vi vill bidra till förändring! Hjälp oss synliggöra de kvinnliga statyer som finns.

VI KLÄR KVINNLIGA STATYER I BLOMSTERSKRUD

VID DIN SIDA

Ett annorlunda år har passerat. Tufft, tungt, utmanande. Men också solidariskt och omsorgsfullt. Vårdens hjältar är dubbelt prövade. Med risk för att själva smittas står de enade i kampen mot covid-19. Varje dag, varje natt, är de på plats när vi som mest behöver dem. Livräddarna. Samhällsbärarna. Vår gemensamma trygghet.

På internationella kvinnodagen vill vi hylla vård- och omsorgssektorn där åtta av tio anställda är kvinnor. Till vårdens hjältar riktar vi ett ödmjukt tack genom att visa delar av porträttutställningen Covid-19 Fighter av fotografen Henrik Folkesson. Du ser den i sin helhet på www.covid-19fighter.se. Bilderna skildrar personal vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, som tillsammans med hundratusentals vårdanställda runt om i landet skänker hopp och räddar liv.

HYLLA ALLA KVINNOR