Ett år av strider och sorg

Hem har ödelagts, familjer splittrats. Miljontals människor är i behov av vård och stöd till följd av kriget i Ukraina. Upptrappningen av kriget den 24 februari 2022 lämnar ingen oberörd.  Oro sprider sig över nationsgränserna i Europa och världen.

Som en påminnelse om att det är ett år sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina reser vi än en gång vår blomstrande fredssymbol klädd med mimosa. Symbolen är gjord av Floristkompaniet och manifesterar vår gemensamma önskan om en framtid i fred.

Interflora stöttar Läkare Utan Gränsers viktiga arbete i Ukraina och på andra platser som drabbats av krig och katastrofer. Just nu är behovet av insatser akut även i de jordbävningsdrabbade områdena i Turkiet och Syrien. 

Stöd Läkare Utan Gränsers arbete. Skicka en hälsning som räddar liv.


interfloraskyltQR.png

Läkare utan gränser gör skillnad i Ukraina – och i andra kriser

För ett år sedan trappades konflikten i Ukraina upp till ett fullskaligt och förödande krig. Vi är stolta över att bidra till sjukvård och humanitär hjälp för drabbade människor på plats, genom Läkare Utan Gränser.

Men vi väljer att göra det utan att vända blicken från de behov som finns i resten av världen. Våra bidrag är inte öronmärkta för ett specifikt land utan går också till livräddande insatser i de humanitära kriser som pågår i andra länder.

Till exempel i Jemen, där kriget fortsätter och sjukvårdssystemet trasats sönder. I Nigeria, där barnen drabbas hårdast i en dödlig undernäringskris. Och i världens största flyktingläger Cox’s Bazaar, där rohingyer som fördrivits från sina hem erbjuds vård.

Tillsammans gör vi skillnad – oavsett vem, var och varför.

WEBB-Liggande-Ukraina-2.jpg

årsdagen-ukraina-2023-LUG-kvinna-sköterskor.jpg

Vi är stolta över att vara med och rädda liv

Vi bidrar till Läkare Utan Gränsers livräddande insatser världen över. Bland annat i Ukraina, där det nu var ett år sedan konflikten skalades upp till ett fullskaligt och förödande krig med enorma humanitära behov som följd.

Här är en del av det vi varit med och gjort möjligt i landet det senaste året, genom vårt stöd:
- Evakuering av krigsskadade patienter.
- Sjukvård och psykologiskt stöd på sjukhus och med mobila kliniker.
- Rehabilitering för krigsskadade.
- Donationer av sjukvårdsmaterial.
- Utbildning till medicinsk personal.
- Vård till människor på flykt.


Stöd Läkare Utan Gränsers arbete. Skicka en hälsning som räddar liv.

interfloraskyltQR.png