Trender

Vårens trender 2021

Att vi lever i ett lugnare tempo gör avtryck för hur vi inreder våra hem. Fokus för våren är att skapa harmoniska och inspirerande hemmamiljöer som vi kan hämta energi från. Några trender att inspireras av när det kommer till inredning är: beigt och naturfärgat, råa material, runda former och stora gröna växter.

SLOW LIVING 

I takt med att vi tillbringar mer tid i hemmet får hemmets funktioner och känsla en större betydelse för oss. Under 2021 kommer vårt syfte med inredning handla om slow living, att leva och handla mer återhållsamt. Att ha ett hållbart hem och investera i möbler och inredning som har betydelse för vårt välmående blir allt mer viktigt för oss. Harmoniskt beigea toner och naturliga material där vi får en närhet till naturen spelar också stor roll.

NATURLIG ELEGANS

Naturmaterial som trä och sten fortsätter vara en stor del av inredningen under 2021 och det är det eleganta och avskalade som dominerar. Råa naturmaterial balanseras upp med eleganta former och mjuka toner av blått och grönt. 

storagrönaväxter.jpg

FÄRGSTARKA & OPERFEKTA BUKETTER

I takt med att våren närmar sig blir buketterna mer färgglada. Starka färger och lekfulla kontraster står i fokus när vi väljer våra buketter och blommor som ranunkler, anemoner och franska tulpaner fortsätter att vara populära. Stilen på buketterna är åt det operfekta hållet - spretiga, ostyriga och gärna i storleken större så de verkligen tar för sig. 

Se alla våra buketter >

TORKADE BLOMMOR

Hållbara och torkade blommor fortsätter att vara en stark trend. Fördelen med torkade blommor är att de håller sig fina länge utan att vissna. Helicryssum, bolltistel och banksia är några av de torkade blomsorterna som kommer vara populära i vår. Vill man ändå ha levande blommor kan man blanda eterneller med levande blommor för att skapa en fin mix.

Beställ Floristens val med torkade blommor >

1201790-m1.jpg

SMÅSKALIG ODLING

Krukväxter och snittblommor är en ständig trend i våra hem, inte minst nu när de flesta av oss tillbringar mer tid hemma, men även intresset för odling och plantering ökar. Vi utvecklar våra gröna fingrar och ta in odling och skörd som en del av vår inredning. En kryddodling på kökshyllan eller en stor planta i hörnet kommer bli allt mer populärt.

grönaväxter.jpg

STORA GRÖNA VÄXTER I RAMPLJUSET

Växter och blommor hör våren till och i år blir de en allt större del av inredningen när naturen flyttar in! Storbladiga växter, kaktusar och maffiga golvväxter kommer synas mycket under våren. Även lättskötta växter kommer vara i fokus och extra populära är inomhusväxter med prickiga, tvåfärgade och imponerande blad. Forellbegonia och Calathea är växter som både är lättskötta och vackra. 

Stora växter som ger en tropisk känsla och som tar plats i hemmet är även dem en fortsatt stor trend. Ta in mindre trädliknande växter som ger ditt hem liv och grönska. Kombinera gärna de stora växterna med mindre växter.