Trender

Vårens trender 2020

Låt naturen inspirera dig! Det är naturens symfonier som står i fokus när vi pratar om vårens trender. Både växt- och inredningstrenderna har ett harmoniskt och jordnära tema med grönt i fokus.

I naturen hittar vi vårens färger

Lagom till det nya årtiondet byter vi ut mörkt och hårt till ljusa och rofyllda detaljer i beige och trendigt sandfärgade nyanser. Få in naturen, skapa harmoni och en personligare stil i hemmet.

Material som trä, keramik, vaser i återvunnet glas och inredningsdetaljer i bambu och korg välkomnas i samband med att vårens första tecken gör sig synliga i naturen. Interfloras vårkollektion har fokus på naturmaterial och varma, vilsamma pasteller. En färgpalett som går i olivgröna och naturvita nyanser kombinerat med sandfärgade och bärnstensbruna toner.

Snittblommor i säsong

I vår ska buketterna gärna vara vilda och asymmetriska med en personlig touch. Plocka in kvistar i buketten. Populärt är att använda säsongens snittblommor som t.ex anemoner, ranunkel och tulpaner. Du hittar dessa blomsorter i bland annat Romantiska tulpaner, Pastelldröm och Vårhälsning.

vårenstrender20-bukett2.jpg

Torkade blommor är en fortsatt en stark trend och förekommer både i helt torkade buketter och i en kombination med färska snittblommor. Fördelen med torkade blommor är att de håller sig fina länge utan att vissna och de finns i många olika sorter – och de är verkligen hur fina som helst!

Beställ en bukett med torkade blommor! 


Grönt är skönt

Att skapa harmoni hemma fortsätter att vara en trend även i år. På interflora.se kan du köpa gröna växter så som begonia, fiolfikus och kaktus. Tre trendiga krukväxter som är perfekta att ha hemma i vår. Stora kaktusar ses lite som en uppstickare 2020. Lättskötta, tåliga och perfekta för den som har svårt att komma ihåg att vattna.

Förutom det stora växterna ser vi även grupperingar av suckulenter som en trend. Skapa ett blombord med olika suckulenter - exempelvis med de trendiga sorterna apsvans, echeveria, paradisträd och kaktusar i olika sorter.

För den som vill ta ytterligare ett steg mot ett mer hållbart liv kan glädjas att intresset av småskalig odling i hemma växer. Utbudet av tips om hur du maxar odlingar på små ytor är fler än någonsin. Tomat eller chiliplantor på balkongen eller i ett soligt fönster, salladslök i vattenglas och kryddor av olika slag.