Senaste nytt

Interflora <3 Fashion

Den 2 februari, mitt under Stockholm Fashion Week, fick Interflora modeprojektet Swedish Fashion Talents att blomstra.

När Swedish Fashion Council presenterade finalisterna till Swedish Fashion Talents 2016 på Kulturhuset var Sveriges modevärld och Interflora självklart på plats. På uppdrag av Interflora hade floristen Charlotte Gibeck tagit fram sprudlande vårarrangemang med inspiration från Kungsträdgårdens blomstrande körsbärsträd. För de som satt på front row väntade även varsin vårbukett inslagen i Interfloras nya emballage för 2016.

- Jag ville att arrangemangen skulle kännas som en del av Kungsträdgården i en härlig vintagetappning. Därför har jag jobbat med prunus- och kvittenkvistar som bas och sedan förstärkt det hela och understryka The extra flower effect fyllde jag det hela med klematis, franska tulpaner, eucalyptus, elegantnejlikor, anemoner, ranunkler och rosor, berättar floristen Charlotte Gibeck.

Arrangemangen var placerade som träd som ramade in de dekorerade pinnstolar som besökarna fick titta närmare på och gärna sätta sig på för att få lite mer vårkänslor.

Swedish Fashion Talents är ett goodwill-projekt som drivs av Swedish Fashion Council sedan 2005 med syfte att lyfta fram nya svenska modemärken. Till Swedish Fashion Talents kan man söka om man har ett modemärke med inriktning på dam/herr eller accessoarer. Urvalet bestäms av en jury som tittar på design, idé och koncept. Till 2016 års upplaga har juryn valt ut 8 modemärken som fått synas på olika sätt under ett år, i bland annat modevisningar och utställningar. Samtliga märken är nominerade till utmärkelsen ”Swedish Fashion Talent of the Year”.