Senaste nytt

studio rei - #thepowerofflower

Välkommen på vernissage den 26 maj hos STUDIO REI på Lidingö i Stockholm!

På lördag kommer vi att möta den härliga sommaren i en fullkomlig färgexplosion av konst, design och blomsterinstallationer i det privata hemgalleriet STUDIO REI, Norrkroken 5 på Lidingö. Då ställer färgstarka Marta Leyva, Carola Fogelberg, Johanna Burai och ISADECO ut sina verk!

Alla verk är skapade av kvinnor och de olika konstnärernas vinkel är att det ska vara lika för alla, oavsett kön, hudfärg och kultur.

10% till The Power of Flower Fund

Under hela utställningsperioden kommer 10% av försäljningen gå till Interfloras fond The Power of Flower Fund. Fonden startade i samband med Internationella Kvinnodagen 2018. Initiativet belyser den låga representationen av kvinnor i offentlig konst med syftet att resa ytterligare en kvinnlig namngiven staty inom 3 år.

Var?

I det privata galleriet STUDIO REI, Norrkroken 5 på Lidingö. 

När?

Lördag 26 maj kl. 14-17

RSVP

http://studio-rei.launchrock.com/ 

Marta Leyva

Marta är född i Barcelona, men är nu boende och verksam i Stockholm. Hennes konst handlar om att sudda ut gränser mellan kön och kulturer. Marta blandar ofta olika hudfärg i sina motiv och hon framställer ofta älskande personer som inte är styrda av kön eller bakgrund. Unikt för Marta är att hon framställer sina kulörer själv. Hon ser en färg som hon inspireras av och sätter sig sedan för att blanda till denna. Utgångspunkten för den här processen är primärfärger.

Johanna Burai

Johanna är en konstnär och grafisk designer baserad i Stockholm. Hon arbetar främst inom populärkulturella fält och hennes praktik består av en mängd olika discipliner som grafisk design, art direction, keramik och illustration. I hennes kostnärsskap behandlar hon bland annat orättvisan mellan svarta och vita. Grace Jones är en stor inspiration för henne.

Carola Fogelberg

Carola har arbetat som florist och blomsterkonstnär i 25 år. Hon har deltagit i stora tävlingar som DM, SM, Stockholm Open och Flower Grand Prix. Sen 16 år tillbaka är hon en del av Floristkompaniets team. Utifrån skapandet växer hennes kreativa sida där färg och form står i fokus. Carola inspireras varje dag av att alla hon möter söker samma sak - glädje och kärlek.