Senaste nytt

Interflora skapar Melodifestivalens vinnarbuketter 2020

Även i år har Interflora fått det ärofyllda uppdraget att skapa vinnarbuketterna till Melodifestivalens alla deltävlingar och till den stora finalen. Tävlingarna i Melodifestivalen 2020 kommer att hållas i Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm. 

Vi har även tagit fram en Schlagerbukett som är perfekt att skicka till Mello-fantasten eller någon som älskar färg!

Finalen i Stockholm

Det var The Mamas som fick sträcka upp Interflora Gullvivan Stockholms segerbukett mot Melodifestivalens scenhimmel i lördags. Sarah Angelsiöö hade tänkt på allt och klätt finalbukettens undersida med dekorativa magnoliablad.

– Det var jätteroligt och en ära att få göra vinnarbuketten, säger Sarah Angelsiöö, som stod för hantverket.

– I slutet behövde jag hjälp av mina kollegors ögon för att få till blomstermagin och touchen. Buketten var ganska tung, så alla hade sina händer i den när det var dags att binda med både ståltråd, snöre och band.

Den som följer Interflora Gullvivan Stockholm i sociala medier kände snabbt igen stilen – den lite rödrosa färgskalan med bruna toner fanns där, liksom de torkade inslagen. Lyxiga rosor i olika nyanser, nejlika, Banksia, kopparfärgad plumosus, och framförallt flamingoblomman som drog blickarna till sig.

– Jag ville ha mycket blommor. Jag blandade in torkat och grupperade för att det inte skulle bli för rörigt. När jag fick uppdraget funderade jag förstås över hur en mellobukett ser ut, men ganska snart bestämde jag mig för att inte krångla till det. Och att våga köra vår stil med lite dovare färgskala. Men jag var lite nervös när det närmade sig, tänk om buketten inte skulle synas? Men det blev bra och vi har fått jättemycket fina kommentarer, säger Sarah.

Melodifestivalen-Interflora-Gullvivan1.jpg

Melodifestivalen-Interflora-Gullvivan3.jpg

Andra chansen i Eskilstuna

Lördagens vinnarbuketter var resultatet av fyra floristers kreativitet. Ett riktigt blomsterfyrverkeri, levererat av Interflora BlomsterVerkstaden till Melodifestivalens sista deltävling i Eskilstuna. 

– Vi ville att buketterna skulle innehålla mycket färg och kontraster för att synas på scenen. Vi utgick från en gemensam idé och har hjälpts åt med att göra stommar, binda, sticka, limma och binda igen, berättar floristen Jennie Gadd som stod för hantverket ihop med butikens ägare Annica Ahnmark och kollegerna Pauline Martin och Petra Sved.

Resultatet blev buketter i oval och lite spretig form med en tydlig linje. Färgskalan gick i gult, orange, rosa, cerise och lila.

Blomstervalet föll på limonium, fjärilsranunkel, ranunkel, veronica, julros, gul solboll, klematis, nejlika, germini, martorn, johannesört, santini, eukalyptus, kolibriorkidé.

– Uppdraget var förstås jätteroligt! Och en utmaning, särskilt som vi var näst sist med att leverera vinnarbuketter. Vi har haft koll på hur de sett ut varje lördag – man vill ju inte upprepa det någon redan gjort. Ibland har vi fått tänka om, säger Jennie Gadd.

Nästa gång är det dags för final på Friends Arena, då är det Interflora Gullvivan som levererar vinnarbuketterna.

 

 

Deltävling 4 i Malmö

Sammet, flärd och blomsterglädje präglade lördagens vinnarbuketter i Melodifestivalen. Interflora Blomstra på Limhamn satsade på en tydlig form som tog för sig.

Det var två färgsprakande blomsterbakelser som överlämnades till vinnarna i Malmö. Katrin Berlin och hennes personal hade tillsammans kommit överens om kombinationen cerise, lila, rosa och orange med gula inslag.

– Jag och min kollega Elin Alleus hade huvudansvaret för buketterna, men innan dess grupparbetade vi i butiken. Allihop har tyckt och tänkt, säger Katrin.

Valet av blommor föll på vandaorkidé, ranunkel, fjärilsranunkel, Scabiosa, sidenört (Asclepias), fjädersparris och ros. Buketterna bands i en konstruktion med sammet i botten.

– Vi ville ha en tydlig form med blommor i mitten och lite luftigare runt omkring. Vi jobbade hårt för att buketterna skulle hålla för tuffa tag på scenen. Och så ansträngde vi oss för att få undersidan att se prydlig ut ifall vinnarna skulle sträcka upp dem i luften, säger Katrin.

– Det var ett jätteroligt uppdrag – och vår TV-debut!

Melodifestivalen-Interflora-Malmö-2.jpg

Melodifestivalen-Interflora-Malmö-1.jpg

Deltävling 3 i Luleå

Interflora Enströms vinnarbuketter var starka bidrag till lördagens Mello i Luleå. Titta noga och du hittar chilifrukter bland de färgstarka blommorna!

– Det var verkligen ett ärofyllt uppdrag! Inget man gör varje dag, säger Stina Westin som band buketterna som artisterna Mariette och Mohombi tog hem när de gick vidare till final.

Stinas idé var en annorlunda design där formen fick tala sitt eget språk – en spännande och intressant bukett som skulle gå fram i TV-rutan.

– Jag band nejlikor tätt tätt på en aluminiumtråd som jag böjde till en rundel, sedan byggde jag på med Gloriosa, Craspedia (gul solboll), Pennisetumgräs och kallor. Till sist nålade jag fast klockor från Phalaenopsisorkidé, röda blanka chilifrukter och fluffigt Styphagräs.

Chilin var en detalj som bidrog med både blank yta och passande färg – förutom överraskningseffekten.

– Först tänkte jag att det vore kul att få in något annorlunda som citronskivor. Jag bollade idén med mina kolleger och vi enades om att chili skulle fungera bättre eftersom den inte är fuktig.

 

Deltävling 2 i Göteborg

Finalisterna strålade på Melloscenen, men de hade tuff konkurrens av bland annat klängliljan Gloriosa, ranunkel och fransk tulpan. Carolina Hjelte på Fröken Fröjd Partille stod för vinnarbuketterna.

– När jag fick erbjudandet att leverera vinnarbuketterna till deltävlingen i Göteborg, så tänkte jag direkt att jag skulle ha med Gloriosa. Det är min favorit – en drottning bland blommor.

Den cerise-färgade klängliljan med gula kanter matchades fint av viburnum, ranunkel, germini pastini med sina skrynkliga kronblad, martorn (eryngium), gula solbollen craspedia, rosor, fransk tulpan, alstroemeria och thlapsi.

– Eftersom jag älskar kontraster som person så ville jag visa det även i buketterna. Matt och blankt, ljust och mörkt, torkat och levande. Och mycket färg ville jag ha! Gul, cerise, lime, korall, aprikos och blålila.

Blommorna hon valde fick vila mot en krage av torkat material.

– Min tanke var att det skulle bli som en färgsprakande blomsterbomb i mitten, säger Carolina.

Designen liknar hon vid en rabatt på sommaren.

– Jag ville ha känslan av olika färger och former som går ihop, så som det blir i en trädgård.

Hon har haft tid att klura ut sin idé sedan december, då hon fick frågan om Fröken Fröjd kunde göra vinnarbuketterna. Det är Interflora som står för blommorna till alla deltävlingar och den stora finalen.

– Det var fantastiskt att bli tillfrågad! Det är så roligt att få använda sin fantasi och kreativitet och dessutom låta uppdraget ta tid. Idén jag fick från början fick ligga och gro tills den växt klart.

 

Deltävling 1 i Linköping

Vinnarbuketterna satte extra färg på den första deltävlingen i Melodifestivalen i lördags. The Mamas och Robin Bengtsson gick vidare och fick ta emot blomsterprakt levererad av Interflora Tannefors Blommor i Linköping.

– Det var mäktigt att se dem överlämnas – att artisterna höll i samma blommor som jag stått och jobbat med, säger Johanna Candell, som tog studenten från floristprogrammet så sent som förra våren.

Hur de skulle se ut hade hon och kollegerna pratat ihop sig om, men det var Johanna som stod för hantverket. Redet band hon av grenar och hampasnöre. I mitten fick flamingoblomma dra blickarna till sig, omgärdad av gul solboll (craspedia), ranunkel, elegansnejlika, phlebodiumblad och rosafärgade hartassar som tillförde ett lite busigt uttryck.

Det var förstås nervöst att invänta Melodifestivalens slutscener hemifrån soffan, men Johanna hade varit på genrepet på Saab Arena dagen innan och visste ungefär hur det skulle se ut i TV-rutan.

För säkerhets skull hade hon och kollegorna testat hållbarheten inne i butiken.

– Vi svingade buketterna i luften, runt runt, ungefär som artisterna kunde tänkas göra i segeryran. Så jag visste att de skulle hålla!