Senaste nytt

Interflora skapade Melodifestivalens vinnarbuketter 2019

Melodifestivalen hålls varje år med deltävlingar och finaler i olika svenska städer. 2019 fick Interflora det ärofyllda uppdraget att skapa vinnarbuketterna till alla sex tävlingar i Göteborg, Malmö, Leksand, Lidköping, Nyköping och Stockholm.

Vi har även tagit fram en Schlagerbukett som är perfekt att skicka till Mello-fantasten eller någon som älskar färg!

Deltävling i Göteborg

I Göteborg fick Interflorabutiken Blomstermakarna i Mölndal i uppdrag att skapa vinnarbuketterna. Linda Staafgård är floristen bakom buketterna och delar här med sig av sina tankar kring sin skapelse: 

– Självklart tänkte jag att den skulle spegla glamouren i Melodifestivalen. Kamerablixtar äter färger, så att välja de rätta var en viktig parameter. Gult går fram bra och är dessutom en av vårens trendfärger, säger Linda Staafgård. 

– Det är viktigt att buketterna håller, för de som vinner är ju glada och tänker inte alltid på hur de hanterar dem. Jag använde därför gula buntband för att kunna dra ihop bottenplattan riktigt hårt. 

Blomsorterna i buketterna är bland annat vandaorkidéer, phalaenopsis, rosor, nerine, nejlikor, craspedia och blandat grönt.

mello2.jpg


Deltävling i Malmö

I den andra deltävlingen i Malmö fick Interflorabutiken Söderblomor uppdraget att skapa vinnarbuketterna. En helt ljuvlig bukett i rosa och gula toner och floristen Linda Wahldén stod för binderiet.

– Jag gjorde buketterna i form av reden av vide och Phlebodium. Blommorna jag använde var syrener, riktigt stora ranunkler, kvistros, vanlig ros, en nästan svart Scabiosa och vandaorkidé. Sen surrade jag stenhårt med ståltråd, berättar Linda Wahldén.

soderblommor_51500431_892923051053292_3238577194455988627_n.jpg


Deltävling i Leksand

Den tredje deltävlingen gick av stapeln i Leksand. Vinnarbuketterna bands av floristerna Elin Kanerva och Rebecka Dahlqvist från Notes Blommor i Falun.

– Vi utgick från säsongens blommor och valde en ljus färgskala med några färger som poppade, som gul germini. Germinin hade vi dessutom plockat bort de yttre kronbladen från – på det viset får man en ny blomform. 

Buketterna var bundna i ett rede av björkris och innehöll Ammi majus, ranunkler, anemoner, prärieklocka, tistel, Viburnum, lejongap, franska tulpaner och blandat grönt som Plumosus, Ruscus och darrgräs.

Leksand.JPG


Deltävling i Lidköping

Till den fjärde och sista deltävlingen fick Sara Höglund på Johannebergs blomsterhandel i Lidköping uppdraget att binda de två vinnarbuketterna.

– Jag visste att jag ville ha mycket gräs, det blir bra effekt. Jag valde björngräs och guldfärgad plumosus.

Buketten var en redesbukett. Germini, nejlikor, rosor, ranunkler, delphinium, tulpaner och dendrobiumorkidéer stod för färgprakten som hon lånade av Melodifestivalens logotyp. 

interflora.johannebergs_51349668_253689512231052_6783755405302251809_n.jpg


Andra chansen i Nyköping

Till Andra chansen i Nyköping fick Anna Glänneskog, tillsammans med Lotta Fors och Fröydis Hande-Eldefors, på Blåklinten i Norrköping uppdraget att leverera vinnarbuketterna.

 – Det var jätteroligt och hedrande att få uppdraget. Nervöst också, men på ett positivt sätt. Att visa upp sitt floristiska hantverk för så många var speciellt.

Blommorna var inspirerade av färgerna i Melodifestivalens logotyp.

– Vi använde protea, mimosa, germini, jatropha och franska tulpaner som fick ringla runt om. Och så gräs och eukalyptus för att få in olika gröna nyanser.

interflorablaklinten.jpg


Finalen i Stockholm

Den färgsprakande och glittrande finalen i Melodifestivalen hölls på Friends Arena i Stockholm och sågs av hela 3,6 miljoner tittare. Caroline Suhr från Interflora Täby fick äran att skapa vinnarbuketten till John Lundvik. Buketten innehöll nejlikor, anemoner, rosor, ranunkler, margueriter, vandaorkidéer och asparagus.

Finalbukett_Taby.jpg