Möt våra florister

Möt våra florister - Epp Torberntsson

Det är lätt hänt att bara prata om att Interfloras blomstrande nätverk bara består av blomsteraffärer. Så är det ju naturligtvis inte – det pulserande hjärtat i verksamheten är alla florister som dagligen tolkar, uttrycker och förmedlar känslor med blommors hjälp. Från nordligaste Norrland och till Skånes sydligaste spets har vi över 2000 konstnärliga och hantverkskunniga florister.

Hej Epp Torberntsson,

ägare av KompassRosen i Grebbestad och KompassRosen Blommor på Hede i Tanumshede!

Vad är roligast med ditt jobb?

Det roligaste är nog kombinationen av kreativitet och utmaningen att tillfredsställa varje kund. Variationen i materialet från vecka till vecka och säsong till säsong gör att ingen dag är den andra lik.

Berätta om något annorlunda uppdrag du har fått!

Jag jobbade i New York i ett och ett halvt år och därifrån har jag lite roliga minnen. Butiken låg i downtown Manhattan i närheten av Wall street omringad av massor av företag, banker och kontor. Den största jobbdagen var "secretaries day" Då samlades alla florister som jobbade runt ett stort bord i källaren i butiken och jobbade rent ut sagt på löpande band. Blomskålarna skickades runt och varje person hade en sorts blomma som sattes i dekorationen. Inte så kreativt kan man tycka men annorlunda definitivt. Tusentals dekorationer levererades den dagen runt om downtown till sekreterare på varje kontor!

Vilken är din favoritblomma?

Jag tycker att det är svårt att bara välja en blomma. Allt handlar om sammanhanget, det finns många blommor som jag gillar skarpt, men den som väcker upp mest minnen är liljekonvalj.