Skötselråd krukväxter

Några enkla tips och skötselråd som får dina krukväxter hålla längre. Det finns inget tråkigare än krukväxter som börjar se vissna och ledsamma ut. Faktum är att det inte krävs några gröna fingrar för att hålla växterna vid liv. Här får du tips på vad du ska tänka på.

- Ge Krukväxter Kärlek

Växter är levande och bör skötas med kärlek och omsorg för att må bra. Det viktigaste att tänka på när du får hem din nya växt är att den får en passande plats med lagom mycket ljus.

- Ge Krukväxter Vatten

Vatten är också nödvändigt för växtens överlevnad. Många växter klarar att torka ut någon gång, men däremot är det nästan ingen som klarar av att stå med vatten i ytterkrukan. Känn efter hur torr jorden är innan du vattnar och vattna aldrig om jorden är fuktig.

- Ge Krukväxter Näring

Förutom vatten behöver dina blommor växtnäring. Häll en svag dos näring i vattnet varje gång du vattnar under hela växtperioden som för de flesta blommande krukväxter infaller från vår till höst. Om du har torr inomhusluft eller om du har växterna över värmeelement, är det bra att duscha dem.

- Ge Krukväxter Jord

Växter som du har i flera år behöver ny jord och en större kruka efter en tid. Oftast går det bra med vanlig planteringsjord. Om du tar bort vissna blommor och blad direkt så trivs växterna bättre.

Lär dig mer om olika krukväxter:

- Läs mer om Elefantöra
- Läs mer om Hortensia
- Läs mer om Orkidéer
- Läs mer om Pelargoner
- Läs mer om Olivträd


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!