Franska tulpaner - Fakta & skötselråd

Tulpanen är svenskarnas favoritblomma nummer ett. En variant av tulpaner som blivit mycket populär de senaste åren är de eleganta franska tulpanerna. En tulpan vi känner igen genom sin otroliga höjd, starka stammar, stora blommor och sin långa livslängd.

Att franska tulpaner är eftertraktade är inte svårt att förstå. Dessa blommor är mycket graciösa och gör sig lika bra som de är i en vas som tillsammans med andra blomsorter i en bukett. De franska tulpanerna har längre stammar och betydligt större blomhuvuden än ”vanliga” tulpanerna. Dessutom står de betydligt längre!

franskatulpaner.jpg

Samtliga sorter av den franska tulpanen har sitt ursprung i tulpansorten Single Late Tulip.

SKÖTSELRÅD FRANSKA TULPANER:

Franska tulpaner är underbart vackra. Här får du tips om hur du håller dem fina längre.

  1. För att hålla tulpanerna fina länge är nya snittytor ett måste. Använd en vass kniv och skär en snittyta ett par centimeter upp på stjälkarna innan du ställer dem i vasen. Använd inte en sax eller snitta blommorna mot en skärbräda, då det finns risk att kapillärerna i stjälkarna kläms åt så att tulpanerna inte kan suga upp vatten.
  2. Låt blommorna stå kvar i förpackningen i någon timme för att dra vatten.
  3. Tulpaner behöver ingen näring men är törstiga och vill ha kallt vatten.
  4. Byt vatten helst varje dag. Var även noga med att vasen är ren - smuts är en grogrund för bakterier som i sin tur förkortar livslängden på dina tulpaner.
  5. Placera tulpanerna svalt. Undvik att ställa dem i direkt solljus eller nära varma element. Ha helst inte färsk frukt nära eftersom det kortar blommornas livslängd.
  6. Ställ gärna blommorna i ett svalare utrymme under natten, till exempel på balkongen så länge det åtminstone är några plusgrader utomhus.
  7. Snitta om tulpanerna ungefär varannan dag. Tulpaner fortsätter att växa även i sin vas. Blir de för långa kan du behöva snitta bort av en bit av stjälken.

Buketter med franska tulpaner:

Inga produkter tillgängliga. Prova ett annat filter.
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp

GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!