Ranukel - Rosa ranunkler - Blommor - Interflora

Ranunkel - Fakta & skötselråd

Ranunkel är en ljuvligt vacker blomma. Blommorna är fylliga med hundratals kronblad och de finns i sprakande karamellfärger. Ranunkel passar alla tillfällen, kan vara både lekfull och romantisk, och är lätt att bli förtjust i. Ranunkel är ett vanligt inslag i våra härliga buketter som du kan skicka som Blommogram.

Ranunkelsläktet Ranunculaceae är ett stort släkte och finns spridda över större delen av världen. Den klassiska gula smörblomman är exempel på en släkting som växter vilt i Sverige. Hybriden bukettranunkel är den sort som vi är mest vana vid att se i handeln.

Ranunkel hittar du både som snittblomma och krukväxt. Så fort temperaturen stannar över noll grader kan de placeras utomhus i blomlådor och krukor. De ger din trädgård eller balkong en rejäl färgklick. Namnet Ranunkel betyder liten groda, och syftar till att ranunkeln trivs i fuktiga miljöer och växer oftast vid vattendrag. Det kan vara bra att veta för att kunna sköta om sin blomma på bästa sätt.

SKÖTSELRÅD RANUNKEL:

- Om du har köpt ranunkel som snittblomma, börja med att göra en ny diagonal snittyta Använd sedan kallt vatten i vasen. Fyll på vatten ofta, de dricker mycket vatten

- Om du har köpt ranunkel i kruka bör du tänka på att vattna den ofta och mycket, den ska inte torka ut. Placera krukan på en ljus plats

Buketter med ranunkel:

Inga produkter tillgängliga. Prova ett annat filter.
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp

GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!