Påskliljor - Blommor - Interflora

Påsklilja - Fakta & skötselråd

Påskliljor och Tête á tête är klassiska påskblommor med mycket tradition. Det finns få blommor som ger så mycket vår- och påskkänslor. Med sin intensiva gula färg ger dem en färgsprakande start på årets mest längtansfulla årstid. Skicka blommor till påsk och överraska någon redan idag!

Skicka blommor till påsk här >

Påskliljorna blommar runt påsk och har därför blivit en tydlig symbol för vårens ankomst. Det är en mycket populär blomma vilket inte är så konstigt när den både är lättskött, billig och bjuder på härlig färgprakt. De kräver inte mycket arbete utan när du väl har planterat några påskliljelökar så har du en mycket hållbar vårblomma.

Påskliljor och Tête á tête är lökväxter som ursprungligen härstammar från de västra delarna av Europa. Numera finns de över större delen av världen som har ett passande klimat för påskliljan. Tête á tête är namnet på en småblommig minipåsklilja. Du hittar dem i olika nyanser från vitt till gult och både som snittblomma och i kruka. De är perfekta att använda i olika påskdekorationer både inne och utomhus.

Påskliljans släktnamn är Narcissus och kommer från den grekiska mytologin. Enligt myten sägs det att den unge mannen Narcissus avvisade en flickas kärlek och som straff blev han kär i sin egen spegelbild. Besvikelsen över att han inte kunde behålla den bilden gjorde honom så bestört att han valde att ta sitt eget liv. Gudarna ska då ha förvandlat honom till en blomma och valde då narcissen.

SKÖTSELRÅD PÅSKLILJOR:

I kruka

- När du köper påskliljor så har de mycket näring lagrat i själva löken och är därför en lättskött växt
- Placera krukan på ett svalt ställe, undvik direkt solljus
- Vattna sparsamt runt lökarna när jorden torkat lätt och var noga med att inte övervattna
- Den kan efter blomning planteras ut utomhus och blomma igen nästa vår

Som snittblomma

- Gör ett nytt diagonalt snitt
- Använd kallt vatten i vasen
- Ta bort alla blad som hamnar i vattnet
- Placera svalt och helst inte i närheten av frukt eftersom det förkortar hållbarheten

Beställ påskblommor:


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!