Julstjärna

Julstjärnan är en traditionell och färgsprakande blomma som är ett måste i juletid. De är vackert stämningsfulla och skapar en ombonad julkänsla - skicka ett Blommogram idag!

Julstjärna finns i flera olika färger. Röd är den traditionella och mest populära färgen men du kan även hitta vita, rosa, aprikos och tvåfärgade sorter. Det som likar kronblad är i själva verket så kallade högblad och de gula blommorna sitter i mitten av de röda högbladen. Det finns ungefär 30 olika sorter av julstjärnor i Sverige.
 
Julstjärna-Jul.jpg

Julstjärnan kommer ursprungligen från Mexico. Där växter den som buske och kan bli flera meter hög. Ända sedan aztekernas tid har julstjärnan ansetts helig i sina hemorter i Central- och Mellanamerika. Den amerikanske diplomaten Poinsett lyckades ändå smuggla ut några sticklingar från Mexiko till Amerika runt år 1830 och i början av 1900-talet började man marknadsföra den i Europa, vilket vi i Sverige får vara tacksamma för. Idag är det nämligen en av våra mest sålda krukväxter och ränkas som en av julens favoriter.

Skötselråd Julstjärna:

  • Julstjärnan vill stå ljust, men man kan också placera den inne i rummet, fast då förkortas hållbarheten.
  •  Viktigt är att den inte utsätts för kalldrag eller tempaturer under 12 grader, då den lätt tappar bladen om den utsätts för kyla.
  • För mycket vatten ökar risken för bladfall, så låt julstjärnan torka upp lätt mellan vattningarna.

Beställ hem julstjärnor:

Inga produkter tillgängliga. Prova ett annat filter.
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp

GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!