Blomfakta & skötselråd

Echeveria - Fakta & Skötselråd

Vill du ha enkla men ändå vackra och trendiga krukväxter hemma så är echeveria det självklara valet. Det är en mycket kravlös växt samtidigt som den är vacker med sina milda färger. Echeverian är lika vacker ensam som tillsammans med andra växter i en plantering.

Echeveria, som ursprungligen kommer från Mexico, ingår i släktet fetbladsväxter och är en så kallad suckulent. Det finns många olika sort och arter av echeveria. Gemensamt för dem alla är att de har feta blad som på ett effektivt sätt kan lagra vatten, därav den enkla skötseln.

Echeveriorna har en otroligt vacker färg och form. Färgerna kan variera och skriftar från rosa och silver till grönt och grått. Milda och diskreta toner, men som är ljuvligt behagliga. Formen är rosettliknande. Bladen sitter ofta tätt och är skaftlösa, men det finns även sorter som har stam och mer luft mellan bladen.

Echeverian går att få tag i året om. Du kan välja att låta den ta all uppmärksamhet själv, eller plantera den ihop med andra växter. Echeveria brukar nämligen lyfta upp och förstärka andra blommors färg och form.

 

Skötselråd Echeveria:

- Vattna sparsamt, gärna underifrån
- Trivs allra bäst på en ljus och solig växtplats