Kaktusen som trend sticker fast

I fönstret, i bokhyllan, på golvet eller på nattduksbordet. Kaktusar finns i alla varianter, stora som små, och passar därför överallt. Dessutom skapar de en trendig känsla till ditt hem. Och kanske det bästa av allt - kaktusar passar dig som vill ha ett grönt hem även om du saknar gröna fingrar. 

Trenden med kaktusar håller i sig. Vi får inte nog av denna gröna, taggiga och hållbara växt som ger tydlig karaktär till ditt hem. Skapa din stil genom att inreda med flera mindre kaktusar i grupp, en ensam som ett stilleben eller en liten bredvid en större.

Kaktusen kräver inte så mycket omtanke så det gör ingenting om du glömmer att vattna den eller åker bort på semester i några veckor. Alltså - en perfekt växt för dig som vill ha det grönt hemma utan att behöva anstränga dig!

Beställ 3 små eller 1 stor kaktus till dig själv eller skicka dem som Blommogram!

 

5 tips hur du inreder med kaktus:


1. Placera olika sorters kaktusar i likadana krukor bredvid varandra på t.ex en hylla. Det ger rummet ett nytt intryck.

2. Sätt din minsta kaktus bredvid en större kaktus. Där gör den sig bäst!

3. Plantera dina kaktusar i fina terrakottakrukor. De är både snygga och bra för att undvika övervattning då de dränerar vattnet bra.

4. Om du har en stor kaktus kan du placera den i ett hörn på golvet för att rama in rummet.

5. Sätt en kaktus i en glasbehållare på en hylla eller på fönsterbrädan. Det blir både snyggt och du undviker att sticka dig.

 

  

Hur ska jag placera min kaktus?

Kaktusen kommer från varmare breddgrader och trivs bäst när det är ungefär 25 grader hemma hos dig. Men den klarar sig fint även om det är lite svalare. Kaktusen är en tålig krukväxt som du kan ha i direkt solljus och i skuggan längre in i rummet. Tänk på att många kaktusar har vassa taggar, placera den därför på bra plats så att ingen sticker sig.

 

Skötselråd kaktus

- Vattna den ca 1 gång i månaden. Om du har den varmt kan den behöva vatten lite oftare
- Ställ den i direktsol eller i skugga
- För att undvika övervattning bör du använda en kruka med dräneringshål

Beställ kaktusar:


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!