Röda rosor

Röda rosor anses ofta som de perfekta, de mest romantiska blommor man kan tänka sig. Vi tycker nog att röda rosor är blommornas blomma, drottningen!

Den röda rosen odlas i de flesta världsdelar och de flesta av de röda rosor som säljs i blomsteraffärer i Sverige kommer från Sverige, Holland eller Kenya. Vilt växande rosor finns i nästan hela världen. Rosor finns i Europa, Afrika, Nordamerika och Asien.

Det finns massor av olika röda rosor, men det är ett par sorter som är mer vanliga hos din blomsteraffär. Den vanligaste röda rosen i våra buketter är Passion som är ungefär 35 cm hög. Den har en klarröd färg och en fin tydlig blomma.

Skötselråd röda rosor:

En ros av hög kvalitet kan stå och sprida sin skönhet länge om den vårdas rätt. Såhär tar du hand om dina rosor på bästa sätt:

- Snitta alltid om rosorna innan du sätter dem i vatten. Använd en ren och vass kniv och snitta diagonalt utan att klämma ihop stjälken
- Använd en ren vas - rosor är känsliga för bakterier. Sätt rosorna i mycket vatten och se till att inga blad eller bladdelar hamnar i vattnet. Har du fått snittblomsnäring av din florist häller du i den
- Fyll på vattnet en gång om dagen då rosor är törstiga