Nejlikor i olika färger - Blommor - Interflora

Nejlikor - Fakta & skötselråd

Nejlika är en gammal favorit som dammats av och har nu kommit tillbaka som en av de mest populära blommorna! Under lång tid har trendkännarna rynkat på näsan åt nejlikor, men glädjande nog har den nu gjort comeback. Det är egentligen inte så överraskande då nejlikor har det mesta man kan önska av en blomma – sagolikt vacker, stor variation i sorter och färg, den finns året om, finns både som doftande och luktfri och är otroligt hållbar.

Det finns både storblommiga och flerblommiga nejlikor. De småblommiga, grenade sorterna kallas ofta för elegansnejlikor. Det finns även kruknejlika som trivs både i trädgården och i balkonglådan.


Förr var nejlikan mest känd som knapphålsblomma på kavajslaget, men nu har den fått revansch. Köp en hel bukett med nejlikor, en ensam eller blanda den ihop med andra blommor i ett arrangemang. Den passar lika bra i alla sammanhang och kommer vara vacker länge. Nejlikor är också väldigt vanligt förekommande i våra färdiga buketter, som kan skickas som uppvaktning med Blommogram.

Nejlikan är en gudomlig blomma

Nejlikans botaniska namn, Dianthus, kommer av grekiskans dios (Zeus, gudens) och anthos (blomma) - gudomlig blomma. Grekerna och romarna använde nejlikan i segerkransar. En grekisk legend berättar om gudinnan som blev så arg på en herde att hon rev ut hans ögon. Senare ångrade hon sin handling och kompenserade herden genom att låta nejlikor växa fram ur hans ögon. Därför kallas blomman i vissa länder för ögonblomster.

I medeltida konst symboliserade nejlikan kärlek och inom den kristna traditionen står nejlikan för Jesu lidande på grund av sin spikliknande form.

Skötselråd Nejlikor:

- Snitta blommorna diagonalt med en vass kniv
- Använd ljummet vatten i vasen
- Byt vatten ungefär varannan dag för att undvika lukt
- Hållbarheten är 1-3 veckor

Buketter med nejlikor:

Inga produkter tillgängliga. Prova ett annat filter.
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Name}}
{{product.Text}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{getFromPrice(product)}} kr per leverans

Exkl. moms

Köp

GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!