Tips

Dekorera med blommor i advent

Här får du tips på hur du kan pynta med blommor i advent. Blanda med naturmaterial och dekorationer för en härlig julkänsla. Varför inte dela blomsterglädjen – överraska med Blommogram i advent! Förutom ljus och stjärnor har blommor sin givna plats när vi pyntar i adventstider. Julens blommor är många, men amaryllis, hyacinter och julstjärnor hör till de stora favoriterna. Välj traditionellt röda, vintrigt vita eller trendigt bordeaux-färgade sorter. Du kan gärna kombinera blommorna med inslag från naturen, t ex kottar, granris och mossa, för att skapa mysig och väldoftande julstämning.

Drottningen av december

Ingen advent utan amaryllis, så känns det för många och det är inte konstigt. En enda ståtlig solitär sätter stämningen i rummet. Amaryllis kan ha många olika utseenden och färgen sträcker sig från vit via lime till aprikos och rödaste rött, men den klassiskt röda eller vinröda dominerar under julen och är förstås lika vacker även i advent. 

Buketten Amaryllisfrossa innehåller ståtlig snittaaryllis och eukalyptus.

 

Vacker julros inne eller ute

Julrosen har fått ett starkt uppsving de senaste åren. Den går att ha både ute och inne. Den som har en trädgård kan plantera ut den och njuta av den i flera år. Växten gör sig fint både i kruka och glasvas. Täck gärna jorden med stenar eller mossa och stoppa kottar i vasen för att skapa en härlig kontrast till den ljuva blomman.

Advent_julros.jpg

 

Hyacinter i grupp eller vas

Hyacinter har en självklar plats i adventstider, om man inte är känslig mot den starka doften. Placera gärna flera hyacinter tillsammans i en skål eller kruka. Gruppen blir extra fin om du täcker jorden med mossa och dekorerar med kottar och granris.

Det är också fint att sätta hyacinterna i glasvaser. Skaka bort jorden och skölj rötterna. Välj olika vaser och placera dem tillsammans med andra julblommor i ett fönster för att skapa ett effektfullt stilleben.

Blommor i advent_hyacintfrossa.jpg

 

Gran redan till advent

Rumsgranen har blivit en riktig favorit, och det är inte så svårt att förstå. Med sina mjuka barr och unika utseende är den ett roligt alternativ till julgran eller ett sätt att tjuvstarta med en liten gran redan till advent. Ha den som den är i kruka, eller pynta de tunna grenarna lite försiktigt.

Advent_rumsgran.jpg