Amaryllis hos Interflora.se

Amaryllis

Amaryllis är en av julens ståtligaste blommor. Med sina stora blommor och ofta ståtliga stammar, är den en av julens stora favoritblomma. Under julen finns det oftast minst en amaryllis i varje hem, vilken gör den till favoriten bland julens blommor.

Amaryllisen är också väldigt lättskött. När du får hem en amaryllislök i början på december så ska du vattna den väldigt sparsamt. För mycket vatten gör att skjälkarna oftast drar iväg i höjden, men påskyndar inte blommandet. Vill du vattna och få en riktigt hög amaryllis, så var noga med att sätta löken i en stor och tung kruka så att den inte välter. Det kan också bli nödvändigt att sätta i stödpinnar till högre stjälkar, så att inte blomman välter eller viker sig när blommorna kommer.

Amaryllis som snittblomma

Det blir allt mer populärt att använda amaryllisen som snittblomma. En bukett med snittamaryllis är fantastiskt ståtlig och vacker. Här finns det en skillnad mot amaryllis på lök. Snittamaryllisen måste vattnas. Den har också en hållbarhet som mer motsvarar en bukett och kan därför inte jämföras med en amaryllis på lök.

Ursprung

Amaryllislökarna odlas oftast på det södra halvklotet, Sydafrika och Brasilien, men numera produceras en hel del amaryllislökar i Holland.

Skötselråd Amaryllis:

- Tål mycket ljus, men kan även stå en bit in i rummet
- När den blommar, ställ den lite svalare. Gärna i ett fönster eller mitt i ett rum
- Vattna sparsamt
- När blommorna på en stängel börjar vissna kan du klippa av den långt ned så kommer nya stängler

Buketter med amaryllis:


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!