PYNTA MED BLOMMOR I ADVENT

Här får du tips hur du kan pynta med blommor i advent. Låt fantasin flöda och blanda blommor med naturmaterial och dekorationer för en härlig blomstrande julkänsla.

Förutom ljus och stjärnor har blommor sin givna plats när vi pyntar i adventstider. Med hjälp av vackra julblommor skapar du enkelt en vacker och väldoftande julstämning.

Julens blommor är många, men amaryllis, hyacinter och julstjärnor hör till de stora favoriterna. Och glöm inte heller tulpanerna som åter finns att tillgå. Välj traditionellt röda blommor, vintrigt vita eller varför inte trendigt aprikosa.

Du kan kombinera blommorna med inslag av naturen, t ex kottar, granris och mossa, för att skapa en rustik och mysig känsla. 

Placera blommorna i vaser eller plantera dem i grupper i skålar och krukor. I år ska det gärna vara guldfärgade krukor och dekorationer.

En vacker julros – inne eller ute

Julrosen har fått ett starkt uppsving de senaste åren. Denna vackra vita blomma kan du ha både ute och inne. Och har du en trädgård kan du sedan plantera ut den och njuta av den i flera år.

Julrosen gör sig fint både i kruka och glasvas. Täck gärna jorden med stenar eller mossa och stoppa med fördel kottar i vasen för att skapa en härlig kontrast till den ljuva blomman.

 

Hyacinter i grupper eller vaser

Hyacinter har en självklar plats i adventstider. Bara doften av dem gör att julstämningen infinner sig. Placera gärna flera hyacinter tillsammans i en skål eller kruka. Gruppen blir extra fin om du täcker jorden med mossa och dekorerar med kottar och granris.

Eller skölj bort jorden och sätt hyacinterna i glasvaser. Välj olika vaser och placera dem tillsammans med andra julblommor i ett fönster för att skapa ett effektfullt stilleben.

Gran redan till advent!

Rumsgranen har blivit riktigt trendig, och det är inte så svårt att förstå. Med sina mjuka barr och unika utseende är den ett roligt alternativ till julgran eller ett sätt att tjuvstarta med en liten gran redan till advent. Ha den som den är i kruka, eller pynta dess tunna grenar lite försiktigt.