En dag för alla dagar ni delat


Vid de stora livshändelserna och de små.
Den första flytten, skjuts till träningar, den förkrossande hjärtesorgen, föräldraskap och barnpassning.


För alla dagar hon funnits där.
Fira mamma på Mors dag 26 maj.

 

LUG-Mors-dag-Barbara-Debout-.jpg

Foto: Barbara Debout


En livräddande insats på Mors dag


Livets början är ett mirakel. Men det är också förenat med stora risker – varannan minut dör en kvinna i världen av graviditets- eller förlossningskomplikationer. Läkare Utan Gränser arbetar outtröttligt för att fler kvinnor och barn ska överleva.

Tillsammans kan vi bidra till livräddande vård för nyblivna mammor på utsatta platser runt om i världen. När du väljer en av våra buketter med donation så går ditt bidrag direkt till Läkare Utan Gränsers insatser för säkra förlossningar och vård för nyfödda i något av de länder där de arbetar. Ditt bidrag gör skillnad.

 


Hälsokontroller som räddar liv

99% av alla förlossningsrelaterade dödsfall sker i låginkomstländer. En viktig insats för tryggare förlossningar där både fler barn och mammor mår bra är att ge fler tillgång till hälsokontroller och vård under graviditeten. Här får trettioåriga Baidu Jinnah Sheriff i Sierra Leone en undersökning av barnmorskan Sia Kallon. Precis som all vård Läkare Utan Gränser ger är undersökningen kostnadsfri – vilket är helt avgörande för patienterna.

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

 

 

obstretiskt stetoskop Foto Peter Br„unig (2).jpg

Foto: Peter Bräunig


Förlossningsvård i humanitära kriser

Läkare Utan Gränser arbetar outtröttligt för att fler kvinnor ska överleva sin graviditet och förlossning. Till exempel i Afghanistan, där Läkare Utan Gränser håller mödravårdsavdelningarna öppna även under extrema förhållanden.

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

LUG-Mors-dag-Lashkar-Gah.jpg

Foto: Lashkar Gah