Mamma betyder så mycket


Din första kärlek och din största beundrare.​
Den som outtröttligt stöttar
även när hon är tröttast av alla.​
Den envisa, tvärsäkra, krångliga och ändå älskvärda.​
Som kommer med kritik men alltid tar i försvar.​ Klippan i stormen.

Mamma betyder så mycket.
Visa henne det på Mors dag 28 maj.

 

LUG-Mors-dag-Barbara-Debout-.jpg

Foto: Barbara Debout


En livräddande insats på Mors dag


Livets början är ett mirakel. Men det är också förenat med stora risker – varannan minut dör en kvinna i världen av graviditets- eller förlossningskomplikationer. Läkare Utan Gränser arbetar outtröttligt för att fler kvinnor och barn ska överleva.

Tillsammans kan vi bidra till livräddande vård för nyblivna mammor på utsatta platser runt om i världen. När du väljer en av våra buketter med donation så går ditt bidrag direkt till Läkare Utan Gränsers insatser för säkra förlossningar och vård för nyfödda i något av de länder där de arbetar. Ditt bidrag gör skillnad.

 


Hälsokontroller som räddar liv

99% av alla förlossningsrelaterade dödsfall sker i låginkomstländer. En viktig insats för tryggare förlossningar där både fler barn och mammor mår bra är att ge fler tillgång till hälsokontroller och vård under graviditeten. Här får trettioåriga Baidu Jinnah Sheriff i Sierra Leone en undersökning av barnmorskan Sia Kallon. Precis som all vård Läkare Utan Gränser ger är undersökningen kostnadsfri – vilket är helt avgörande för patienterna.

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

 

 

obstretiskt stetoskop Foto Peter Br„unig (2).jpg

Foto: Peter Bräunig


Förlossningsvård i humanitära kriser

Läkare Utan Gränser arbetar outtröttligt för att fler kvinnor ska överleva sin graviditet och förlossning. Till exempel i Afghanistan, där Läkare Utan Gränser håller mödravårdsavdelningarna öppna även under extrema förhållanden.

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

LUG-Mors-dag-Lashkar-Gah.jpg

Foto: Lashkar Gah