FÖR ALLA PAPPOR SOM INTE KAN VARA NÄRAFöljderna av våld och väpnade konflikter är förödande. För länder och samhällen som måste återuppbyggas. För män och fäder i krig och för familjer vars trauman går i arv. Inför fars dag går våra tankar till de pappor som inte har möjlighet att vara just pappor – den här och alla andra dagar.

Förra året, 2022,  blomstersmyckade vi skulpturen Den knutna revolvern av Carl Fredrik Reuterswärd för att  manifestera vår gemensamma önskan om en framtid i fred. Vi gjorde det på tre orter: Stockholm, Göteborg och Malmö.

I samband med kampanjen samlade Interflora in pengar till Läkare Utan Gränser som räddar liv och lindrar nöd, bland annat i områden med krig och konflikter. Stöd Läkare Utan Gränser genom att swisha en gåva

swish-QR-small_,meddelande_vit.jpg

 

Floristkompaniet har dekorerat skulpturen på Sergelgatan i Stockholm.

Malmö-stående-WEBB.jpg

Interflora Söderblommer har dekorerat skulpturen på Bagers plats i Malmö.

Göteborg-Sam-stående-WEBB.jpg

Blomstermakarna har dekorerat skulpturen på Göteborgs Högre Samskola.

Göteborg-Kungsportsavenyn-WEBB.jpg

Floristerna Heidi Mikkonen och Sara-Lisa  Ludvigsson har dekorerat skulpturen på Kungsportsavenyn i Göteborg.

 

Non-violence-NY-2.jpg

 

 

 

NON VIOLENCE PROJECT

Non-Violence Project Foundation (NVP) är en ideell organisation som använder utbildningens kraft för att minska våldet. NVP vill inspirera, motivera och engagera unga att delta i visionen att skapa en bättre värld.

Sedan starten 1993 har NVP utbildat 9 miljoner lärare, elever, sportcoacher, idrottare och frivilliga i 30 länder, på alla fem kontinenter. 

 

Non Violence filosofi är att ingen föds våldsam och att våld är ett inlärt beteende.

 

NVP har genom åren tilldelats ett 70-tal priser för sitt arbete och 2014 uttalade president Barack Obama att organisationens utbildningsprogram var bland de bästa i världen.

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

 

LÄKARE UTAN GRÄNSER ÄR PÅ PLATS DÄR DET ÄR KRIG

När en konflikt bryter ut ökar behovet av vård för våldsrelaterade skador snabbt. Behovet ökar också för all sjukvård; som komplikationer i samband med förlossningar, kroniska sjukdomar som diabetes och psykisk ohälsa.


Läkare Utan Gränser försöker möta alla dessa medicinska behov genom sina läkare, sjuksköterskor, psykologer och logistiker. Genom att inte ta emot ekonomiskt bistånd från regeringar kan organisationen stå utanför länders intressen i en konflikt. Därför är gåvor från privatpersoner och privata företag så viktiga för organisationens insatser.

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

Sanaa-Al-Hammoud-i-Libanon-Foto-Tariq-Keblaoui-2.jpg

Foto: Tariq Keblaoui