Bröllop - ett minne för livet

Bröllopet är ett oförglömligt minne. Tiden fram till den stora dagen kantas av mycket planering och många beslut ska fattas. Det är en rolig, men också stressfylld tid.

Blommorna är för de flesta en viktig del av bröllopet. Därför är det viktigt att på ett tidigt stadium kontakta sin Interflorabutik eller ditt Blommogramombud. Där hjälper våra professionella florister i våra blomsterbutiker er med alla önskemål när det gäller blommor till den stora dagen.

Om brudbuketten

Handväska, spira, eller klassisk bukett? Trenden inom brudblommor är generös genom att det allra viktigaste är individualitet. Dagens brudar vill ha något som ingen annan haft förut och det är sannerligen en utmaning för alla florister. Läs mer om brudbuketten här!

Säsongens blommor

Beroende på säsongs ska kan det ibland vara svårt att få tag i vissa sorter av blommor. De flesta går att få tag på, men då kan din florist vara tvungen att beställa dessa i god tid, vilket gör det viktigt att du tidigt i planeringen tar kontakt med floristen.

Låt hela bröllopet blomma

Corsage - knapphålsblomma

Knapphålsblomma ska enligt traditionen vara plockad ur brudbuketten och symbolisera att brudgummen och bruden binds samman livet ut. Blomman ska vara fäst vid mannens vänstra sida. Idag blir det också vanligare att även brudparets marsalkar och pappor bär corsage.

Hårblommor

Det finns många möjligheter att smycka ditt hår när du gifter dig. Kontakta din frisör och florist när du har bestämt dig och diskutera vilka blommor som passar bäst till din frisyr.

Tärn- och näbbukett

Tärnbuketten ska gärna matcha brudbuketten. Till brudnäbben beställs ofta miniatyrbuketter, blomsterkorgar och söta kransar.

Blommor till bordsdukning och festen

Interfloras florister har tusen och åter tusen idéer på hur man kan skapa spännande och personliga blomsterdekorationer till er bröllpsfest eller mingel. Läs mer om bröllopsdukning här!

Övriga blomsterdekorationer

Kyrkodekorationer, brudbåge, festdekorationer, bildekorationer- din florist från Interflorabutiken eller Blommogramombudet guidar dig runt i bröllopsdjungeln!

Bröllopsdagar

Har du någon gång undrat hur många år Diamantbröllop är? Då har vi lösningen för dig. Här hittar du samtliga namn på de olika bröllopsdagarna. Läs mer om bröllopsdagar här!