Tre blomstrande sommardukningar

Äntligen är tiden här för att duka upp utomhus med solnedgången som fond. Inspireras av tre olika blomsterdukningar som förhöjer upplevelsen vid sommarens festligheter.

DUKNING ENKEL 

Denna dukning är en riktig sommarexplosion med blandande blommor i ett blomsterhav. Både plockade och köpta favoriter blommor placeras i glasvaser i olika storlek som täcker en stor del av bordet. Vasen Jar och Gullviva är fina ihop i kluster och plocka gärna blad och kvistar i naturen för att fylla ut. Genom att använda fat i matchande färger, där man placerar ut några av vaserna i små grupper, förstärker man färgerna på ett enkelt sätt. Arrangera blommorna i olika höjder för att få en spännande och naturlig känsla av en sommaräng.

Blommor i dukningen: pioner, dahlia, solboll, iris, riddarsporre, trädgårdsros, kvistros, hortensia, lejongap. 

DUKNING MELLAN 

Det här är en tacksam dukning som inte kräver så mycket blommor. Här arbetar du med vackra fat i olika storlekar och färger som går ton i ton. Med hjälp av fakirerolika storlekar som är placerade i faten, dekorerar du med ett fåtal blommor. Om man använder sig av blommor med lite olika karaktär, storlek och höjd får man en stilren och elegant känsla. Vattenspegeln i faten skapar en stämningsfull effekt i dukningen.
 
 
 
Blommor i dukningen: pioner, frökapslar från scabiosa, dahlia, löjtnantshjärta pelargon, japansklönn, chokladblomma, olika sorters gräsblad och blomma från Alunrot.
 
 

DUKNING AVANCERAD

I denna pampiga dukning är det den fantastiska vasen Flood som är blickfånget. Här kan man tänja lite på gränserna, släppa loss kreativiteten och arbeta både på höjden och bredden. Det passar utmärkt att blanda blommorna med tex långa hallonkvistar och gräs och för att göra dukningen extra iögonfallande kan man använda två vaser.

Blommor i dukningen: Hallonkvistar, stäpplilja, solrosor, pioner, dahlia, liten protea, scabiosa, blomstermorot, kvistros, olika gräs


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!