Högtid & ceremoni

En personlig begravning med tema

Det finns oändligt många blommor, alla med olika färger och uttryck. Stora och små, spretiga och runda, färgstarka och finstämda, hundratals kronblad eller en enkel ring med kronblad. De skapar känslor och väcker minnen. Det har inspirerat oss till våra blomsterteman med blomkombinationer som vi tycker är vackra tillsammans och som speglar årstider, natur och sinnesstämningar. Genom att välja dekorationer från ett och samma tema får utsmyckningen under ceremonin ett sammanhållet och genomtänkt uttryck.

 

Begravningstema – Saknad

Det ljusa, enkla och stilrena har ett rofyllt anslag i detta klassiskt vita tema. Dekorationerna, kransarna och buketterna har traditionella former. De vita rosorna får sällskap av brudslöja och olika gröna bladväxter som förstärker form och färg.

 

Begravningstema – Fridfull

Här visar vi hur ett personligt föremål och en favorit-blomma kan ligga till grund för valet av färger och blommor. Ett traditionellt uttryck med en ljuvlig blomsterprakt. Kistdekorationen innehåller bland annat ros, kvistros, nypon, tistel och gräs.

 

Begravningstema – Kärlek

Den vackra röda rosen, kärlekens blomma, står för uttrycket och är kärnan i blomsterprakten i detta klassiska tema. Formerna på dekorationerna, kransarna och buketterna har hämtat inspiration från det traditionella. De röda rosorna får sällskap av kvistros, neljika, röda bär och olika gröna bladväxter som förstärker form och färg.

 

Begravningstema – Rosa himmel

Ett blomrikt tema skapat av säsongens vackraste blommor i mjuka och romantiska pasteller. Försommarens drottning pionen får sällskap av bland annat ros, prärieklocka, alstroemeria, lejongap, luktärt och nejlika. Den traditionella kistdekorationen är hög i mitten och har en sluttande form där murgröna får ringla ner över kistans kanter.

 

Kontakta närmsta Interflorabutik för att skapa en personlig begravning >