Trender

Julens trender 2021

Den naturliga, lite vilda blomstertrenden präglar årets jul. Nu vill vi dekorera på nytt sätt med amaryllis och andra klassiska favoriter. Gärna med en touch av sagans värld.

Det klassiskt röda och vita fortsätter att inspirera oss, men släpp loss fantasin och låt formerna bölja. Tänk dig lökväxter och snittblommor, mjukt inbäddade bland röda bär och trolska kvistar. Vill du visa fingertoppskänsla för julens största blomstertrend så är det den bilden du ska ha på näthinnan när du gör fint hemma.


julens-trender-2021-brasa.jpg

Spretande kvistar och lökväxter utan vas skapar stämning. En blomsterlök innehåller mycket fukt och näring och kan ställas direkt på underlaget om du lyfter den ur krukan och borstar bort jorden från rottrådarna. Fat, brickor och skålar är bra skydd mot fuktgenomsläpp.


julens-trender-2021-dukning.jpg

En bordlöpare av snittblommor i små vaser är också effektfullt. More is more, är ett hett tips. Tricket är att arrangera en lång rad av ljusstakar och småvaser från bordets ena ände till den andra. Blanda former, strukturer och storlekar. Fyll på med snittblommor när du dukar till julens middagar.

julens-trender-2021-glimrande-lyx.jpg

Buketten har förstås också sin givna plats inför advent och jul, i en vacker vas på bordet eller i fönstret om det finns utrymme. Amaryllis, nejlika, asltroemeria och eukalyptus är klassiska och hållbara sorter som blommar vackert under lång tid.

julens-trender-2021-julträd.jpg

Julen är ju också överraskningarnas tid. Ett blomstrande julträd tar andan ur dina gäster! Det är ett avancerat pyssel, men inte alls omöjligt för den som gillar roliga utmaningar. Använd en smal stam med kala grenar. Har du inte tillgång till mark, fråga runt bland vänner med tomt. Tänk på att stammen måste få plats i en julgransfot!

Gör så här:

  1. Linda kvistar och ris längs med stammen, börja nerifrån!
  2. Fortsätt att linda ganska tjockt runt grenarna. Låt riset spreta i topparna.
  3. Peta in provrörsvaser i riset, fyll med vatten, sätt i blommor och grönt.
  4. Stick skafttråd (finns i blomsterbutiken) genom hyacintlökar, placera dem bland grenarna och surra fast. Klart! Nu kan julen börja.

julens-trender-2021-julgrupp-soffbord.jpg

Vill du bjuda på stämning i mindre skala så gör julgruppen jobbet. Välj stil efter smak – enkel och elegant i stilren kruka att ha glädje av i många år eller generöst komponerad i biologiskt nedbrytbar skål, som förstås också kan återanvändas år efter år.

julens-trender-2021-brasa-krans.jpg

Är du mer den gröna växttypen? Då är det här julen för dig. Grönska har sällan varit så rätt. Naturliga kransar, trendigt arrangerade kvistar, eukalyptus i vas eller varför inte klä ett träd eller en palm i kruka med väl valda dekorationer. Den gröna trenden varar än till påska och mycket längre än så! På Interflora Home hittar du allt för din gröna stil.