Trender

Årets trendigaste brudbuketter 2024

Hänryckningens tid närmar sig och blommorna sätter stilen för vårens och sommarens bröllop. Vår florist Heidi Mikkonen bjuder på sina bästa tips inför livets fest!

Vilken trend är störst just nu?

– Det naturliga och frodiga! Gärna en mix av många olika sorters blommor i säsong. Det ska vara mer längd på stjälkarna, så att buketten inte ser ut som en liten boll, säger Heidi Mikkonen.

Bröllop_trender2.jpg

Vilka färger dominerar?

– Aprikos, crème och ljusrosa som har varit populärt ersätts av orange, gult, rött och blått. Alla starka färger samtidigt för den vågade! Om man är försiktigare så är kombinationen crème, vitt, knallorange och gult väldigt fint.

Bröllop 2024 1.jpg  Bröllop 2024 3.jpg

Hur ser en romantisk brudbukett ut 2024?

– Den innehåller brudparets favoritfärger och blommor i säsong, gärna doftande sorter som luktärter, lövkoja eller liljekonvalj. Runt stjälkarna binds sidenband, som får fladdra i vinden.

Bröllop 2024 2.jpg

Dina bästa blomstertips till bröllopsfesten?

– Låna eller köp secondhandvaser i olika storlekar eller hyr av din lokala florist. För att få volym och frodig känsla kan man be vänner och släktingar plocka vackra kvistar, grönt eller trädgårdsblommor så att det blir en fin bas i vaserna. Sedan köper man godbitarna av floristen som kan hjälpa till att välja ut sorter efter färgtema.

– Tänk på att det ska vara dominans av blommor, inte vaser, när du arrangerar.

Bröllop_trender4.jpg

Vad är det absolut viktigaste att tänka på när det gäller blommorna?

– Välj en florist du känner förtroende för! Fokusera på det ni gillar som brudpar, inte på vad trenderna säger eller vad vänner eller släktingar tycker.