Tips

Duka vackert i vitt till konfirmationen

Konfirmationen är en ljus ceremoni – fira med en enkel bjudning i vitaste vitt! Bordet blir festfint med sommarens skiraste blommor. Även om konfirmationen är en viktig händelse för många så är bjudningen efteråt inte så tyngd av traditioner. Man gör lite som man vill – eftermiddagsfika går lika bra som lunch, men värt att fira är det alldeles oavsett.

Dukning-konfirmation-Topp-2.jpg

Passa på att sätta lite guld- eller silverkant på tillställningen! Duka med mormors finporslin – som du även kan köpa billigt på loppis – silverbestick och kristallglas för högtidlighetens skull. En ljus linneduk och knutna linneservetter sätter stilen.

Försommarens ljuvligaste buketter består av liljekonvaljer, luktärter, syrener och violer. Enkelt och anspråkslöst, men samtidigt jättevackert och väldoftande! Håll buketterna låga så att gästerna kan se varandra över bordet. En fin idé är att sätta dem i tennvaser längs en lång rad i bordets mitt.

Tenn ger en gammaldags och stämningsfull känsla som passar perfekt till konfirmation och examen. Välj olika storlekar och anpassa blommorna därefter – hur charmigt är det inte med små söta violer i en tennmugg? Detaljerna gör ju helheten – inventera dina gömmor i god tid före festen! Saknar du något? Låna av vänner och bekanta eller gå på loppisjakt!

Dukning-konfirmation-Topp.jpg