Interflora skapar Melodifestivalens vinnarbuketter 2019

Melodifestivalen hålls varje år med deltävlingar och finaler i olika svenska städer. I år har Interflora fått det ärofyllda uppdraget att skapa vinnarbuketterna till alla sex tävlingar i Göteborg, Malmö, Leksand, Lidköping, Nyköping och Stockholm.

Vi har även tagit fram en Schlagerbukett som är perfekt att skicka till Mello-fantasten eller någon som älskar färg!

Deltävling i Göteborg

I Göteborg fick Interflorabutiken Blomstermakarna i Mölndal i uppdrag att skapa vinnarbuketterna. Linda Staafgård är floristen bakom buketterna och delar här med sig av sina tankar kring sin skapelse: 

– Självklart tänkte jag att den skulle spegla glamouren i Melodifestivalen. Kamerablixtar äter färger, så att välja de rätta var en viktig parameter. Gult går fram bra och är dessutom en av vårens trendfärger, säger Linda Staafgård. 

– Det är viktigt att buketterna håller, för de som vinner är ju glada och tänker inte alltid på hur de hanterar dem. Jag använde därför gula buntband för att kunna dra ihop bottenplattan riktigt hårt. 

Blomsorterna i buketterna är bland annat vandaorkidéer, phalaenopsis, rosor, nerine, nejlikor, craspedia och blandat grönt.

mello2.jpg

Deltävling i Malmö

I den andra deltävlingen i Malmö fick Interflorabutiken Söderblomor uppdraget att skapa vinnarbuketterna. En helt ljuvlig bukett i rosa och gula toner och floristen Linda Wahldén stod för binderiet.

– Jag gjorde buketterna i form av reden av vide och Phlebodium. Blommorna jag använde var syrener, riktigt stora ranunkler, kvistros, vanlig ros, en nästan svart Scabiosa och vandaorkidé. Sen surrade jag stenhårt med ståltråd, berättar Linda Wahldén.

soderblommor_51500431_892923051053292_3238577194455988627_n.jpg

Deltävling i Leksand

Den tredje deltävlingen gick av stapeln i Leksand. Vinnarbuketterna bands av floristerna Elin Kanerva och Rebecka Dahlqvist från Notes Blommor i Falun.

– Vi utgick från säsongens blommor och valde en ljus färgskala med några färger som poppade, som gul germini. Germinin hade vi dessutom plockat bort de yttre kronbladen från – på det viset får man en ny blomform. 

Buketterna var bundna i ett rede av björkris och innehöll Ammi majus, ranunkler, anemoner, prärieklocka, tistel, Viburnum, lejongap, franska tulpaner och blandat grönt som Plumosus, Ruscus och darrgräs.


Leksand.JPG


Fler buketter läggs ut efter varje deltävling.