palettblad-arets-sommarblomma-2019

Palettblad - Årets sommarblomma 2019

Årets sommarblomma presenteras på Malmö Garden Show varje år. Det är en utvald svenskodlad växt som passar att plantera utomhus.

Årets sommarblomma 2019 presenterades den 31 maj och är växten Palettblad. Palettblad är känd för sina dekorativa och färgstarka blad. Bladen är lena, små eller stora, smala eller hjärtformade, oftast i två eller flera starka färger med fantasifulla mönster och med en avvikande uddkant.

Palettbladen trivs bäst på en ljus plats, med porös jord och jämn vattning. Det är enkelt att ta sticklingar av palettblad för att göra fler plantor. Klipp eller skär av en topp på palettbladet, cirka sex blad. Understa bladparen nyps bort och ‘’stammen’’ som blir kvar stoppar du i en kruka med såjord. Inom några veckor bildas rötter. Du kan även stoppa sticklingen i en liten vas och plantera den i en kruka när den har fått rötter.

Juryn av Årets sommarblomma består av John Taylor, trädgårdsmästare, Kristina Darth, med stor kunskap om utplanteringsväxter inom offentlig miljö och Patrik Vilsmyr, representant för Mäster Grön. 

Tidigare vinnare av Årets sommarblomma:

2019

Palettblad

2018

Sommarljus

2017

Lejongap

2016

Stor Daggsalvia


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!