Alla hjärtans dag 14 februari

Att skicka blommor till Alla hjärtans dag har blivit lika naturligt som att uppvakta mamma på Mors dag och att ge bort julklappar på julafton. På Interflora.se har vi alla typer av blommor som passar just för en uppvaktning på Alla hjärtans dag. Men självklart skickas det kärleksförklaringar alla dagar på året och då är vår kategori Romantiska blommor en bra vägledning. Att skicka blommor för att uppvakta någon man håller av lite extra är alltid aktuellt. Alla dagar på året.

Alla hjärtans dag

Den 14 februari varje år infaller Alla hjärtans dag. Vi på Interflora har blivit den stora Alla hjärtans-experten. Varje år skickas det tiotusentals Blommogram och köps mängder av blommor i våra butiker inför och på den 14 februari.

Traditionen kommer ursprungligen från Storbritannien och USA, där Valentines day har firats under väldigt lång tid. Där är det också vanligt att skicka Alla hjärtans-kort, lite likt våra julkort.

Det är också vanligt att man uppvaktar andra än bara sin käraste på Alla hjärtans dag. Kanske en blomma till bästa vännen eller varför inte mormor eller farfar?

Du hittar våra utvalda produkter till Alla hjärtans dag här!

Röda rosor

Att skicka rosor till någon, på alla hjärtans dag, eller vid annat tillfälle måste nog anses som den stora kärleksförklaringen. Men det är framför allt den röda rosen som är den stora symbolen för denna hjärtedag.

Men andra blommor och också vuxit i popularitet. Härliga buketter med röda tulpaner t ex har blivit väldigt uppskattade.

Uppvaktning till utlandet

Självklart kan vi hjälpa dig att skicka blommor till ett annat land till den 14 februari. Alla hjärtans dag, eller Valentines day som den heter på engelska, firas lite olika i olika länder. Men störst är det i USA och Storbritannien. Interflora finns representerat i över 160 länder och till många länder ordnar vi leverans samma dag. Det är lite beroende på tidsskillnaden. Klicka på skicka blommor till utlandet och välj det land du vill skicka till.