Tips

Inspirerande höstdukningar

Hösten innebär en ny blomstrande säsong och naturen bjuder på en färgexplosion både i träden och på marken. Inspireras av vackra dukningar och blomstrande dekoration för höstens middagar.

Sociala medier Septemberbuketten Miljö fyrkantig.jpg

Dekorera bordet med höstens färger, material och växter. En färgstark bukett livar alltid upp och tillför det lilla extra – oavsett om du vill piffa upp middagsbjudningen eller bara vill förgylla vardagen. Låt buketten stå i fokus och håll färgskalan enkel i övrigt.  

Sociala Medier Septemberbuketten2021 fyrkantig.jpg

Håll ihop dukningen genom att plocka upp färger ur buketten och matcha porslin och vaser i likande färger. Höstens grönsaker och rotfrutkter passar lika bra som dekor på bordet som i maten.

Oktoberbuketten_8.jpg

Plocka in naturen och dekorera bordet med vackra kvistar och torkade blommor. Använd färgsprakande löv som blomsterarrangemang och knyt satin- eller sammetsband kring besticken – en enkel och vacker detalj. 

Det krävs inte allt för mycket för att skapa en härlig och fin höstdukning. Naturens vackra material går att få in som bordsunderlägg och tallrikar och förhöjer känslan av närheten till naturen.