DUKA MED BLOMMOR I PÅSK

Påsken är högtiden då man gärna bjuder familj och vänner på mat vid ett färgsprakande påskbord. Påskblommor och -ris tillhör de verkliga klassikerna. Ett tips är att kompinera dessa traditionella dekorationer med material från skogen och andra blommor för att skapa en ännu mer inspirerande dukning. Här får du tips på effektfulla blomsterdekorationer som du enkelt kan göra själv. 

Beställ påskblommor >

Ta in naturen

I skogen finns massor med fint material att dekorera dukningen med. Här får en vacker björkgren agera påskbordets mittpunkt. Du kan enkelt skapa en själv genom att ta en gren och borra hål i den. I hålen kan du stoppa i provrör och fylla med vatten och ljuva blommor.

Med några pinnar, provrör och snöre kan du skapa egna vaser. Enkelt, men otroligt fint och effektfullt! Antalet pinnar avgör hur stor vasen blir.

Färggranna blommor

Rama in påskdukningen med en färggrann blomstergirlang av bland annat rosor, tête-à-tête och eryngiumTips är att binda blommorna runt ett rep för att enklare kunna ringla girlangen runt faten på bordet. 

Kombinera snittblommor och kvistar med ägg och fjädrar i ett fat eller en kruka. Välj till exempel påskliljor, viburnum, eukalyptus, johannesört och ranunkel som på bilden ovan eller välj dina egna favoriter.

Maxa påskbordet med massa vårblommor i många små vaser. Bordet känns på så sätt väldigt färggrant och gästerna kan lätt se varandra trots alla blommor.

Det lilla extra

Det går att göra otroligt mycket med tomma äggskal. Här får ett ägg bli en minivas till en liten bukett gjord av pärlhyacinter och buplerum.


En sött litet fågelbo skapat av några grenar och ståltråd. Fyll boet med kycklingar, ägg och en lökväxt - här har vi valt pärlhyacint. 

 


Placeringskort är fint att ha vid varje plats. Här har kortet fästs med en nål på en minivas skapad av pinnar ihopsatta med ett snöre. Här har vi valt en ranunkel tillsammans med vide.

Blommor på tallriken

Eukalyptus är vackert att dekorera med. Här används kvistarna på tallriken och runt skålar.

Duka med blommor genom att placera blomsterlökar av till exempel tête-à-tête eller pärlhyacint direkt på tallriken. De kan inte ätas men blir en rolig detalj på tallriken innan maten serveras. 

Glas och porslin kommer från Cervera.


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!