Skapa din egen påskstrut - steg för steg

Som ett komplement till påskdukningen har vi bett floristen Sofie Danielsson Söhr att ta fram en söt detalj i form av en liten strut i björkfaner att ha som kruka till små lökväxter eller varför inte som skål till påskgodiset. En kul detalj bland alla blommor!

 

1. Börja med att såga björkgrenar (med en ungefärlig diameter på 10-15 cm) till 5-10 cm tjocka skivor. Borra sedan ett hål i björkbitens ena sida – hålet ska inte gå hela vägen igenom. Klipp sedan upp en kvadrat björkfanér eller näver, ca 15 x 15 cm.

2. Applicera lim längs ena sidan av fanéret, använd gärna en limpistol. Här är det viktigt att du är snabb, så att limmet inte hinner torka. Se till att få en jämn strimma med lim längst med hela ena sidan.

3. Direkt efter att du har fått limmet på plats gäller det att fästa fanérets två sidor mot varandra. Håll gärna ett finger upptill, som Sofie gör på bilden, för att sidorna ska fästa jämnt och snyggt.

4. Sådär ja! Efter att du fäst den hoprullade struten med en klick lim i hålet i björkbiten (som blir strutens fot) är vi klara. Fyll med påskgodis eller någon fin blommande lökväxt såsom tulpan eller pärlhyacinter. Snygg detalj till påskdukningen!

 


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!