Interflora x Åhléns – den perfekta vasgarderoben

Nu lanserar Interflora perfekta vasgarderoben i ett exklusivt samarbete med Åhléns! Fyra vaser har tagits fram för att passa alla typer av blommor och buketter.

Vaserna som Interflora har tagit fram i ett exklusivt samarbete med Åhléns är i klarglas med frostad fot. De varierar i storlek och form, men hålls ihop av det enkla men tydliga formspråket.

– Det är en riktigt fin serie som känns lyxig med den frostade foten och det lite tjockare glaset, säger floristen Sofie Danielsson Söhr som varit med i designprocessen.

Sofie har lång erfarenhet som florist och har också varit med och tävlat i både SM och VM.

– Min uppgift har varit att se till blommornas bästa kopplat till form, volym och storlek. Vaskollektionen täcker alla typer av behov som buketter kan ha beroende på om de är höga, låga eller omfångsrika.

Sofie-1.jpg

Den cylinderformade vasen Lilium är lämplig för längre kvistar, liljor, hortensia eller gladiolus. Låt den dra blickarna till sig på matbordet, på ett sidobord eller en byrå. Du kan också använda den som ljuslykta – sätt ett blockljus inuti och fyll på med fina stenar runtomkring i botten.

Ett tips är att utgå ifrån vilka sorter du oftast köper och var du vill att buketten ska stå. Vaserna har döpts till olika blomnamn för att göra det enkelt att hitta rätt.

På soffbordet passar en lägre vas som Akleja, eller Tulipa som är perfekt för just tulpaner men funkar lika bra till en bunden bukett. Den snyggt rundade formen ger stjälkarna utrymme. Akleja är också fin på matbordet, med en vacker fredagsbukett eller en bunt rosor.

Själv är Sofie extra förtjust i den runda modellen Dahlia eftersom hon gillar många, stora, och yviga blommor. Men, poängterar hon, det är en modern klassiker som med sin avsmalnande hals är lika fin med enbart tre blommor eller ett par kvistar i.

– Man kan även fylla den till hälften med vatten och låta några blommor och blad flyta på ytan. Enkelt och effektfullt på matbordet, men skymmer inte personen som sitter på andra sidan, berättar Sofie.

 

Vas Dahlia 

Interflora_Åhlens_Dahlia.jpg

Generös med smalare öppning. Passar den fylliga buketten med dahlia, eukalyptus och hortensia, såväl som tre enstaka blommor eller vackra kvistar.

Beställ Dahlia!


Vas Tulipa

Interflora_Åhlens_Tulipa.jpg

Tidlös och elegant med stöd för blad och stjälkar. Den perfekta tulpanvasen.

Beställ Tulipa!

 

Vas Akleja

Interflora_Åhlens_Akleja.jpg

Transparent glasvas som gör fredagsbuketten ännu vackrare. Lika fin med blommor som med kvistar eller grönt.

Beställ Akleja!

 

Vas Lilium 

Interflora_Åhlens_Lilium.jpg

Stilig vas för höga blommor som liljor, gladiolus och amaryllis. Klassisk i sin form.

Beställ Lilium!

Beställ vaserna:


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!