Interflora i samarbete med CancerRehabFonden

CancerRehabFonden är en insamlingsorganisation som erbjuder kostnadsfri rehabilitering och stöd till cancerdrabbade vuxna och barn. De tar vid där sjukvårdens resurser inte räcker till. Drivkraften är allas rätt till rehabilitering och att hjälpa cancerdrabbade tillbaka till livet.

- Jag är stolt över Interfloras samarbete med CancerRehabFonden, berättar Interfloras VD Nina Lindvall.

- Det känns otroligt meningsfullt att få bidra till att fler av de många som idag faktiskt överlever cancern också får hjälp att komma tillbaka till livet. Med alla de kunder som besöker Interflora.se och vårt nätverk av 600 butiker kan vi göra skillnad genom sprida kunskap om CancerRehabFondens fantastiska arbete.

Känslor i livets alla skeden

Samarbetet mellan Interflora och CancerRehabFonden, som har pågått sedan 2015, bottnar sig i att våra verksamheter vilar på liknande grunder; att hantera starka känslor och möta människor i livets alla skeden. CancerRehabFondens arbete genomsyras av hopp och livskraft, och hur symboliserar man ett sådant spirande hopp bättre än med vackra blommor?

Visste du att...

- Endast 4% av cancerdrabbade erbjuds rehabilitering via Landstinget, vilket gör CancerRehabFondens arbete så otroligt viktigt.
- CancerRehabFonden är den enda ideella organisationen i Sverige som fokuserar på just cancerrehabilitering som leds av legitimerad personal.
- CancerRehabFonden arbetar i dagsläget med fem olika rehabaktörer runt om i landet samt med olika sorters stöd för barn.

Alla blommor bär på ett budskap, men vissa bär på två

På interflora.se och i våra butiker kan du köpa CancerRehabFondenbuketten. Blommorna har Interflora och CancerRehabFonden tillsammans valt ut för att de ska symbolisera den glädje och livskraft som CancerRehabFonden står för. Buketten passar utmärkt att skicka som Blommogram för att sprida lite extra glädje hos mottagaren!

Läs mer och stöd

Gåvor som skänks till CancerRehabFonden finansierar rehabiliteringsprogram för människor som drabbats av cancer. Alla program leds av legitimerad personal. Cancerdrabbade barn och deras familjer kan få bidrag till återhämtningsresor eller tekniska hjälpmedel.

På CancerRehabFondens hemsida kan du läsa mer om organisationens arbete och i deras blogg finns gripande berättelser från rehabdeltagare.

Vill du stödja dem och på så sätt bidra till att fler cancerdrabbade får rehabilitering så finns det flera sätt, till exempel:

- Swisha valfritt belopp till 9002064
- Sms:a LIVSVIKTIGT till 72901 och skänk 50 kronor.
- Ge en hyllningsgåva för att uppvakta någon på bemärkelsedagen eller för att hedra någon som gått bort.
- Bli månadsgivare.
- Skicka ett Blommogram med buketten CancerRehabFonden till någon du tycker om och visa på så sätt ditt stöd.

CancerRehabFonden har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. De är helt fristående från andra cancerorganisationer och får inga statliga bidrag, utan är beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Tagga oss

#tillbakatilllivet
Efter en cancersjukdom är det många som känner oro och ångest och kan ha svårt att komma tillbaka till livet och vardagen. Genom att använda hashtaggen #tillbakatilllivet kan du dela med dig av dina erfarenheter på Instagram och på så vis ge stöd åt andra som också gått igenom cancer!

#enblommaforlivet
Har du fått ett Blommogram från Interflora med CancerRehabFonden-buketten, eller har du kanske köpt den vackra buketten själv? Dela med dig av blomsterglädjen på Instagram och använd hashtaggen #enblommaforlivet