Brudbuketter

Trenden inom brudblommor är generös genom att det allra viktigaste är individualitet. Dagens brudar vill ha en brudbukett som ingen annan haft förut och det är sannerligen en utmaning för alla florister.

Enligt traditionen ska mannen beställa brudbuketten eftersom den är en gåva från honom, men idag vill de flesta brudar vara med och bestämma hur buketten ska se ut. Den ska ju stämma i färg med hår, klänning, make-up och temat för bröllopet om det finns ett sådant.

Säsongens blommor

Eftersom vissa blommor kan vara svåra att få tag i året om är det viktigt att anpassa buketten efter årstid. Din florist vet vilka blommor som finns när så ta deras råd - de ser till att ni får den bästa kombinationen av blommor för säsongen.
Läs mer om vilka blommor som är i säsong när på Bröllopsblommor efter säsong

En del blommor tar lite längre tid att beställa hem till butiken - därför är det så viktigt att vara ute i god tid inför bröllopet.

Under vigseln ska du hålla buketten snett framåt, placerad strax under naveln. Din florist visar dig rätt.

Många bröllopsbrudar i Sverige väljer att spara sin brudbukett och andra väljer att kasta buketten och låta ogifta kvinnor på festen fånga buketten. Den lycklige som får tag i buketten, står i närmast tur att gifta sig, enligt traditionen. 

Inspiration brudbuketterEn trendig bukett i härliga creme-färger med anemoner, viburnum, amazonlilja och ranunkler. Buketten är rundbunden men ger ändå en lite vildare känsla.

Vita stiliga brudbuketter som känns både enkla och exklusiva. Till vänster vita rosor tillsammans med tazetter. Till höger vita pioner.

En trendig men ändå klassisk vit bukett som för tankarna till ängsblommor. Innehåller luktärter, rosor, tistel, aster och löjtnantshjärta.

En färgglad, romantisk brudbukett i rött och lila. Innehåller rosor med klematis och hortensia.

Vackra pasteller – rosa, lime och aprikos. Till vänster en modern bukett med asparagus, trädgårdsros, daggkåpa, hortensia, röllika och kvistros. Till höger en läckert droppformad brudbukett med risp, krysantemum, rosor, kvistrosor och limonium.

Blått är flott – även i brudbuketten. Här en rundbunden bukett med lite vildare känsla. Innehåller luktärter, tistel, liljekonvalj och oxypetalum.

Rödoranga färger poppar fint – särskilt mot en ljus klänning. Till höger en stilren, modern bukett med kallor. Till vänster en maffig, rundbunden bukett med björnbär, rosor, nejlikor, krysantemum och johannesört.

För att få konsultation och för att beställa dina bröllopsblommor – besök din närmsta Interflorabutik och få hjälp av våra kunniga florister


Tillbaka till Bröllop


GILLADE DU DET HÄR INLÄGGET?

- PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV FÖR MER INSPIRATION!

Tack!