Blomsterterapi

I en studie utförd av forskare vid Rutgers universitet, USA, upptäcktes att de som mottog blommor upplevde ett upplyft humör som varade i dagar.
Läs mer

Färgskola - gult

Sol, lycka, glädje och välstånd. De är de vanligaste associationerna till den gula färgen, och anledningen till att folk i alla tider valt att föreviga sin kärlek med guldgula ringar.
Läs mer

Antal blommor

Det finns vissa variationer när det gäller informationen kring blomsterspråket och t ex vad ett visst antal blommor betyder
Läs mer

Färgskola - grönt

Växternas gröna färg kommer från klorofyll, ett ämne som tar upp ljuset och hjälper växten att genom fotosyntes omvandla koldioxid till syre. Det är den biologiska förklaringen till hur viktig den gröna färgen är.
Läs mer

Blommors färg

Blommornas färg har betydelse. I alla fall om man ska tro gamla sägner och traditioner.
Läs mer

Färgskola - violett

"Jag önskar dig all lycka och välgång i livet". Har du svårt att få fram de vackra orden här ovan så ge bort en bukett lila blommor. På blomsterspråket betyder nämligen lila just det.
Läs mer

Jag älskar dig

Det ska vara lätt att att förmedla känslor - även om det är på ett annat språk. Med ett Blommogram är det alltid lika lätt att visa vad du känner, men ibland vill du kanske även skriva eller säga det.
Läs mer

Blomsterspråkets historia och betydelse

En röd ros är bättre än gula tulpaner*. I alla fall om du ska uttrycka kärlek med hjälp av blomsterspråket. Men hur mycket går det egentligen att säga med blommor nuförtiden och finns det några stora misstag du kan göra?
Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av interflora.se. Fortsätter du att använda vår webbplats godkänner du att cookies används. > Läs mer

OK - jag förstår