BLOMMOR VID BEGRAVNING OCH SORG

Sorg är en naturlig del av livet. Lika naturligt som att blommor vissnar ner och dör, lika naturligt är det att vi människor en gång måste lämna det jordiska. Den kan vara bedövande och smärtsam, men kan också rymma vackra minnen och varma känslor. Ofta är det svårt att sätta ord på allt som ryms i hjärtat. Men blommor kan hjälpa oss att uttrycka det vi känner.
 

Skicka begravningblommor- och kondoleansblommor >


Här kan du läsa om blommor och begravning:


Kondoleansblommor visar deltagande

När någon gått bort är det brukligt att man skickar kondoleansblommor för att uttrycka sympati och deltagande. Många gånger blir kondoleansblommorna en uppskattande kontakt mellan människor som inte träffats på länge. Att ringa någon dag senare och framföra sitt deltagande förstärker banden ytterligare.

När det gäller val av kondoleansblommor, är friheten och variationerna större idag än för några år sedan. Det viktiga är att blommorna överlämnas. Inte vilken färg eller sammansättning de har. 

Skicka kondoleansblommor

>

Kransen är symbolen för evigheten

Vid jordfästning och urnsättning använda dekorationer av flera slag. Till de vanligaste hör kransar, buketter och blomsterdekorationer som kan bindas på många olika sätt.

Familj, anhöriga, arbetskamrater, organisationer och vänner lägger ofta ned en krans som en sista hälsning. Kransen är en symbol för evigheten och kan variera i såväl utseende som storlek. Många väljer att förse kransen med ett vackert band där man textat några sista ord.

Begravningsdekorationen speglar livet som flytt

Idag är det vanligt att man låter en duktig florist binda en dekoration som speglar den bortgångnes levnad, yrkesverksamhet eller käraste hobby. Till exempel kan en skogvaktare få en dekoration gjord av material från skogen. En musiker en dekoration gjord som en gitarr. För den som vill sätta personlig prägel på dekorationen är det bara fantasin som sätter gränser.

Kistdekorationen berättar om den bortgångne

Kistdekorationen är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång och avgör vilket totalintryck man skall få av kyrkorummet. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga.

Även om det finns många traditioner kring kistdekorationerna så har de numera utvecklats på samma sätt som tidiningarnas dödsannonser och blivit mycket mer personliga och fria.

Kontakta närmsta Interflorabutik för beställa kistdekorationBegravningsbinderi som skapar helhet

Den som en gång besökt ett rikt utsmyckat kyrkorum vet hur mycket de vackra blommorna betyder. Genom att kombinera större och mindre dekorationer kan vi skänka färg, djup och skönhet åt ceremonin.

Till oss kan ni vända er med förtroende. Med våra skickliga och erfarna florister och förstklassiga blommor kan vi medverka till att skapa ett ljust minne av det sista avskedet. Med Blommogram utomlands kan du dessutom skicka begravningsblommor till de flesta orter världen över.

Skicka begravningsblommor

>

Handbuketter

Mot slutet av begravningsceremonin har begravningsgästerna möjlighet att gå fram till kistan eller urnan för att ta avsked av den döde. Det kallas defilering och sker antingen inne i begravningslokalen eller vid graven. Förr var det en regel att endast de närmast anhöriga hade en röd ros som handbukett, men det har ändrats på senare år. Alla gäster kan ha handbuketterna i valfria färger och med valfria blommor.

Du lägger till handbuketter som tillval när du beställer blommor till en begravning.

Beställ handbuketter tillsammans med begravningsblommor

>

Förslag och hjälp med din hälsning till begravningsblommorna

Vill du ha hjälp och förslag på vad man skriver som en sista hälsning? I sorgens stund kan det vara svårt att komma på vad man ska skriva för hälsning på kortet eller bandet. Vi har därför gjort en sammanställning av olika förslag för att hjälpa till.

Se textförslagen

>

Beställ begravningsblommor:

{{product.Image.altText}}
{{product.Image.altText}}
{{product.Name}}
{{product.PromotedVariantTeaserPreambleText}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{product.FromPrice}} kr fr. {{product.Discount.fromPriceAfterDiscount}} kr fr. {{product.FromPrice}} kr

Köp
{{product.Image.altText}}
{{product.Image.altText}}
{{product.Name}}
{{product.PromotedVariantTeaserPreambleText}} {{product.Variants[0].Code}}

fr. {{product.FromPrice}} kr fr. {{product.Discount.fromPriceAfterDiscount}} kr fr. {{product.FromPrice}} kr

Köp