Blommor till advent

Julens blommor - en blomstrande högtid

Julens blommor - Världens vackraste julklapp!

Blommor skänker härlig färg och doft till våra hem och för många är julstjärnan, hyacinten och amaryllisen lika självklara som glöggen och pepparkakorna till jul. Blommor säger God Jul och är en högtidshälsning på alla språk.
Årets blomstrande jultrender
Det mest populära att ge bort till jul är julgrupper och snittblomsdekorationer. En julgrupp består av planterade blommor i en kruka och i dem är det trevligt och trendigt att dekorera med mossa, julkulor, pinnar, nötter eller varför inte med en kartong choklad?


Den skandinaviska ”rena” stilen med mycket vitt är stor inom blomsterbinderi och den klassiska röda färgen passar också mycket väl in i rådande inredningstrender med mörkare färgtoner.


En snittblomsdekoration består av blommor som fästs i fuktgivande skum och arrangeras på olika vis. Naturmaterial såsom ilexbär, vide och andra kvistar är trendigt att dekorera med.


Amaryllisen blir alltmer populär i snittblomsdekorationer tillsammans med nejlikan som i år går stor comeback som trendblomma. Båda snittblommorna håller länge och skänker glädje - om än inte till påska, så väl förbi nyår.
Krukornas färger ska allra helst gå i naturtoner. Vitt, brunt och rött och gärna med träfat är helt rätt i julstugan.


Ett tips på en riktigt pampig julgrupp är att kombinera flera krukor av samma sort på ett större fat och kombinera snittblomsdekorationen med en julgrupp, en julstjärna och en kruka med blandade nötter. När julblommorna i en kruka har gjort sitt, är det bara att fylla dem igen och förlänga livslängden och öka variationen på din dekoration. Be din florist om hjälp med passande blomma.
 

Julens favoriter
Vill du veta hur du sköter julens 
favoritblommor. Läs mer här!
 

Julens favoritblommor

Här presenterar vi de vanligaste julblommorna och hur du sköter om dem så de håller längre!

Läs mer